Toyota Yaris Cross’a Türkiye’de yoğun talep

Toyota Yaris Cross’a Türkiye’de yoğun talep

T-Otomobil Haberleri

SUV araçlardaki ciddi tecrübelerini pratik şehir otomobilleri alanındaki mühendisliği ile birleştiren Toyota, Yaris Cross modelini 667 bin 800 TL’den başlayan fiyatla ülkemizde satışa sundu.

ALİ ÇELİK

Güçlü ve dikkat çeken tasarımıyla karşımıza çıkan Yaris Cross, ilk bakışta yüksek sürüş pozisyonunu vurgulayan yapısı ile dikkat çekiyor. Elmastan ilham alan gövde tasarımı, Toyota’nın diğer SUV modellerinde gördüğümüz imza niteliğindeki tasarım unsurlarına ev sahipliği yapıyor. İç mekanda ilk dikkat çeken detaylar arasında ise versiyona göre 10 inç ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, çift bölgeli otomatik klima, sürücü ve ön yolcu koltuk ısıtma özelliği ve ambiyans aydınlatma gibi detaylar gözümüze çarpanlar arasında. Toyota Yaris Cross 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Yüzde 40 termal  verimliliğe sahip üç silindirli 1.5 litre Hybrid Dynamic Force motor, elektrik motoruyla kombine edilerek 116 PS güç ve 120 Nm torka ulaşıyor, 4.6 lt/100 km tüketim değerine sahip olan Yaris Cross Hybrid, markanın tüm hibritlerinde olduğu gibi e-CVT otomatik şanzımanı kullanıyor.

Düzenlenen basın lansmanında yeni model ve segment hakkında değerlendirmeler yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Yaris Cross’un Türkiye’de en iddialı modeller arasında yer alacağına dikkat çekerek, “Kendini kanıtlamış Toyota SUV ailesinin en yeni üyesi Yaris Cross’un kısa zamanda büyük bir hayran kitlesine sahip olacağını düşünüyorum. Tavan yüksekliği, diz mesafesi, sürüş konforu ve donanımlarıyla B segmenti bir araçta kolay bulamayacağınız standartları sunuyor” dedi. Dünyada Yılın Şehir Otomobili seçilen Yaris Cross’un şimdiden yoğun talep aldığını dile getiren Bozkurt, “Yıl sonuna kadar alabildiğimiz adet 1000 olduğu için hedefimiz bu şekilde olacak. Önümüzdeki yıl ne kadar araç alacağımız henüz netleşmedi ancak bu aracın normal pazar şartlarında, araç bulunabildiği şartlarda yaklaşık 10 bin adetlik bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi SUV segmenti çok fazla büyümeye başladı. SUV segmenti içerisinde ise B-SUV yüzde 57’lik bir pay ile günümüzde en büyük SUV segmenti hâline geldi. oldu. Bu açıdan Yaris Cross’un potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade edebiliriz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...