Otomotiv sanayimiz, üretim, ihracat ve istihdamda büyüyor

- Güncelleme:
Otomotiv sanayimiz, üretim, ihracat ve istihdamda büyüyor

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2022 yılı Ocak-Aralık verilerine göre toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında artış gösterirken, otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 4, otomobil ihracatındaki artış ise 1 olarak gerçekleşti.

Toplam pazarda geçen yıla göre yüzde 7 artarak 827 bin 147 adetle kapandı. Otomotiv sanayiinin önemli bir dönüşüm süreci geçirdiğine dikkat çeken OSD Başkanı Cengiz Eroldu, değerlendirmesinde şunları dile getirdi: 2022’de Türk otomotiv sanayi önemli yatırımlar açıkladı, Bunların toplamı 2,5 milyar avronun üzerinde. Bu açıdan iyi ve sevindirici bir sene bizim için. Yatırım harcamalarına bakarsak da 2022 yılında 1 milyar dolara yaklaşan bir yatırım harcaması gerçekleşti. Bu da hem sanayi hem de ülke açısından son derece pozitif bir gelişme. Bu yatırım sonucu istihdamda da etkisini gösterdi. 2022 yılında, otomotiv sanayinde yüzde 9’luk bir istihdam artışı gerçekleşti ve toplam çalışan sayımız 56 bin 700’e yükseldi. Bütün çip krizleri, malzeme tedarikinde yaşanan sorunlara rağmen. Bu da bizim açımızdan önemli bir başarı oldu 2022 yılında. Üretim artışıyla beraber kapasite kullanım oranlarımızda da artış söz konusu. Hafif araçlarda ağırlıklı olarak 2021 yılında yüzde 64 olan kapasite kullanım oranı 2022 yılında yüzde 70’e yükseldi. ALİ ÇELİK'İN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...