Kazaya neden olabilir uyarısı alarma geçirdi! 360 binden fazla Tesla aracı geri çağrıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kazaya neden olabilir uyarısı alarma geçirdi! 360 binden fazla Tesla aracı geri çağrıldı
T-Otomobil Haberleri

Elektrikli otomobil devi Tesla’ya ait 363 binden fazla araç kazalara yol açabilecek türden bir yazılım sorunu nedeniyle geri çağrıldı. Araç sahiplerinin Tesla servislerine giderek araçlarının yazılımını güncellemeleri isteniyor. 

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) yaptığı açıklamada, Tesla'nın yaklaşık 363 bin aracını Tam Otonom Sürüş yazılımının kazaya neden olabileceği için geri çağırdığını duyurdu. NHTSA özellikle, ‘hız sınırlarını aşma veya kavşaklardan yasa dışı veya öngörülemeyen bir şekilde geçme riskinin kaza riskini artırdığını’ vurguladı.

Toplamda, geri çağırma 362 bin 758 aracı kapsıyor. Duyuruya göre, Tam Kendi Kendine Sürüş Beta (FSD Beta) yazılımına sahip 2016-2023 Model S, Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçlar geri çağrılan araç modelleri. Geri çağırma nedeniyle otomobiller ücretsiz bir şekilde yeni güncelleme alacak.

TESLA TAM OTONOM SÜRÜŞ ARAŞTIRILIYOR

ABD makamları, firmanın otopilot sistemini araştırmaya devam ediyor. Daha önce de binlerce araç NHSTA tarafından geri çağrıldı. Kurum, Tesla'nın Tam Kendi Kendine Sürüş sistemiyle ilgili araştırmasını ilk olarak Ağustos 2021’de başlattı. Başlangıçta, Tesla'nın neden park halindeki itfaiye araçlarını kovalamaya devam ettiğini araştıran mühendislik analiziydi ancak geçtiğimiz yılın Haziran ayında, kurum, kusurları tespit ederek şirketten araçlarını geri çağırmasını sağladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Tesla, ortaya çıkan bu son sorunu düzeltmek için müşterilerine ücretsiz bir OTA güncellemesi yayınlayacak. Bu arada otomobil devi, son hata nedeniyle meydana gelen herhangi bir kaza ve yaralanma olayı olmadığını bildirdi.

Öte yandan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, attığı bir tweette ‘geri çağırma’ ifadesini "Kablosuz bir yazılım güncellemesi için ‘geri çağırma’ kelimesi çağ dışı ve tamamen yanlış!" diyerek eleştirdi.

TAM OTONOM SÜRÜŞTE HATALAR TESPİT EDİLİYOR

Tam Otonom Sürüş özelliği ABD’de 15 bin dolar karşılığında Tesla araç sahiplerine sunulan bir özelliktir ve hız sabitleyici ve direksiyon gibi özelliklerin yanı sıra otomobilin trafik ışıklarını ve dur işaretlerini algılayarak kendi kendine aracı sürmesini sağlar.

Geçtiğimiz yıl Tesla yaklaşık 54 bin aracı geri çağırdı çünkü sistem arabaların dur işaretlerine uymayarak geçmesine neden oluyordu. Bununla birlikte, Tesla ve NHTSA, gelişmiş sürüş özelliklerinin arabaları otonom yapmadığını ve sürücülerin dikkat etmesini gerektirdiğini söylüyor.

(Engadget / BBC News)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...