Arıcıoğlu Otomotiv açıklıyor: Jantın araba için önemi nedir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Arıcıoğlu Otomotiv açıklıyor: Jantın araba için önemi nedir?
T-Otomobil Haberleri

Jantlar genellikle sadece göze hitap eden taraflarıyla bilinirler ve sadece bir tasarım parçası olarak görülürler. Oysa jantların teknik olarak araç için çok kritik işlevleri vardır. Detaylar haberin devamında.

Jantlar, aracın aks sistemine bağlıdır. Motorun ürettiği güç jantlar yoluyla yere aktarılır. Bu da jantların bir araba için ne kadar hayati bir göreve sahip olduğunu gösterir.

Jantların, takılı olduğu aracın belirlenen standartlarına tam olarak uygun olması gerekir. Bu durum sürüş kalitesine doğrudan etki eder. Gereğinden fazla büyük ve ağır olan bir jant, aracın yakıt tüketiminden yol tutuşuna kadar pek çok şeyi olumsuz etkiler.

Arıcıoğlu Otomotiv açıklıyor: Jantın araba için önemi nedir?

"YANLIŞ JANT SEÇİLDİĞİNDE NELER OLUR?"

Bir jantın üretiminde kullanılan malzemenin kalitesi son derece önemlidir. Bu sebeple otomobil sürücüleri daima bilinen ve güvenilen markaları tercih etmeye özen gösterirler. Peki yanlış jant seçildiğinde neler olur? Arıcıoğlu Otomotiv uzmanlarına sorduk ve şu cevapları aldık:

"Araçla uyumsuz bir jant, bir süre sonra aracın rot ve balans ayarını bozar. Bu da bir araç için hayati risk barındırır. Aracın yolda ve özellikle virajlarda savrulmasının en önemli sebeplerinden biri araca uygun olmayan bir jantın seçilmesidir. Bu da genellikle jantın güzel görünmesinden dolayı yapılan büyük bir yanlıştır. Elbette jant güzel görünmelidir ancak araçla maksimum uyuma sahip olmalıdır."

"Yanlış seçilmiş bir jant aracın konforunu üst düzeyde etkiler. Gürültü, titreme ve savrulma artar. Araç, alışılmış olandan çok daha fazla yakıt tüketir."

Arıcıoğlu Otomotiv uzmanları, son yıllarda gerek ülkemizde gerekse Avrupa’da otomobil tutkunlarının vazgeçilmez jant markası olan Arceo’ya dikkatleri çekmeyi de unutmadılar.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...