Zoraki evlilik

Düzenleyen:
Zoraki evlilik

SPOR Haberleri

Monaco yenilgisiyle Şampiyonlar Ligi hayali suya düşen Fenerbahçe’de yönetim Portekizliye kapıyı gösterdi. Ancak Pereira, “Tazminatımı almadan gitmem” dedi

M.EMİN ULUÇ 

Büyük beklentilerle göreve getirilen Vitor Pereira, Fenerbahçe’nin başını daha çok ağrıtacak görünüyor. Geçen sezonu kupasız kapatan Portekizli teknik adama yüklü tazminatı nedeniyle bir şans daha vermeyi göze alan Fenerbahçe Yönetimi, Monaco yenilgisinin ardından gemileri yakma kararı verdi ama hocadan gelen cevap işlerin hepten sarpa sarmasına neden oldu. Dün kulüp binasında yapılan yönetim toplantısında alınan kararlar Portekizli’nin uzlaşmaz tavrı nedeniyle teoride kaldı! Pereira’yla yolları ayırmak isteyen yönetim, bu kararı hocaya tebliğ etti ama hiç beklenmedik bir cevapla karşılaştı. Geçen sezonu görmezden gelen Vitor Pereira, Monaco’ya elenmelerinin de şanssızlık olduğunu belirtirken, “Kendimi başarısız görmüyorum” dedi. 
Hayal dünyasında yaşıyor
Henüz sezonun başında olduklarını ve sadece iki maç sonucuyla yargılanamayacağını savunan Portekizli çalıştırıcı, “Her şey yeni başlıyor. Biz güçlü bir takım olacağız. Güzel futbol ve iyi sonuçlarla hedeflerimize ulaşacağız. Kesinlikle istifa etmeyi düşünmüyorum. Ancak beni görevde istemiyorsanız gönderebilirsiniz” çıkışında bulundu. Pereira’nın bu sözleri karşısında şaşkına dönen yönetim, hocaya tazminat ödememek için istifaya zorlama kararı aldı. Ancak sadece yönetimin değil, taraftar ve futbolcuların gözünde de değeri kalmayan Vitor Pereira’nın geri adım atmak gibi bir düşüncesi yok. Sözleşmesi devam eden Portekizli’den kurtulmanın tek yolu 5 milyon avroluk tazminatı ödemek.

Futbolcudan pahalı

Fenerbahçe, Vitor Pereira’dan kurtulmak için hem 2,5 milyon avro maaşını hem de 2.5 milyon tazminatı ödemek zorunda. Sadece Portekizlinin maliyeti 5 milyon avro. Teknik heyetin tamamının tazminatları ve yeni hoca transferi göz önüne alındığında Fenerbahçe’yi çok ağır bir yük bekliyor. Bu nedenle yönetim hocayı kovmak yerine istifaya zorluyor.

Otoritesi kalmadı

Fenerbahçe Yönetimi’nin Vitor Pereira’ya cephe almasından sonra futbolcuların da sesi yükselmeye başladı. Oyuncular hocayla yaşadıkları sorunları yöneticilerle paylaşırken, Pereira’ya karşı takım içinde tavır oluştu.

RvP haklı çıktı

Pereira’nın antrenman taktiklerini ve oyun kurgusunu eleştiren RvP artık yalnız değil. Hocanın inadı yüzünden sakatlanan Mehmet Topal, İsmail Köybaşı ve Simon Kjaer başta olmak üzere takımdaki diğer oyuncular da Pereira’dan şikayetçi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...