Yine aylardan Mayıs: Galatasaray'dan şampiyonluğa bir kala

- Güncelleme:
Yine aylardan Mayıs: Galatasaray'dan şampiyonluğa bir kala
Spor Haberleri

Sarı kırmızılı takım İcardi’nin iki golüyle 23. şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. Cimbom haftaya Ankaragücü’nü yenerse ipi göğüsleyecek.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Galatasaray, Sivas’ı evinde 2-0 mağlup ederek mutlu sona bir adım daha yaklaştı. Sarı kırmızılılar eğer haftaya Ankaragücü’nü de yenmeyi başarırsa işini son haftaya bırakmayacak ve 23. şampiyonluğuna ulaşacak. Zor geçmesi beklenen maça Aslan iyi başladı, son ana kadar da kontrolü elden bırakmadı. Sivas oyun planını hızlı ataklar üzerine kurmuş olsa da Cimbom yaptığı presle buna izin vermedi.

BİTİRİM İKİLİ İŞ BAŞINDA

Karşılaşma pozisyonla başladı. İkinci dakikada Kerem, İcardi işbirliği golle sonuçlanmadı. 13’te Kerem’in defans arkasına harika pasında İcardi yerden vuruşuyla açılışı yaptı: 1-0. 22’de Kazımcan, 30’da Rashica’nın şutları az farkla dışarı gitti. 33’ke Kerem’in al da at pasında İcardi şut çekmeyi düşünseydi farkın ikiye çıkması işten bile değildi.

İCARDİ RAHATLATTI

İkinci yarıda da Sivas’ın direnç gösterememesi sonrası Rıza Çalımbay seri oyuncu değişiklikleri yaptı. Ancak bu hamleler dengeleri değiştirmeye yetmedi. 63’de Boey çizgi üzerinden içeri kesti. Arka direkte kimsenin beklemediği anda kafayı vuran İcardi topu iğne deliğinden geçirip, ağlarla buluşturdu: 2-0. Kalan bölümde Cimbom fırsatlar yakalasa da son toplardaki tercihler yanlış olunca başka gol sesi çıkmadı: 2-0.

BİR BAŞKASIN İCARDİ

G.Saray’ın ligde son altı golünü de atan İcardi takımını sırtladı şampiyonluğa taşıyor. Takımın üst üste gollerini atmakta rekor 2000 yılında beş golle Jardel’de idi. İcardi ayrıca Ocak 2019’dan bu tarafa bir maçta iki ve üzeri gol atan ilk yabancı unvanını aldı. Tangocunun dün başardığı bir başka ilk de gol serisi konusundaydı. İcardi son altı golüyle 2007/08’den bu yana en uzun seriyi yakalayan iki yabancıdan biri (diğeri Radamel Falcao) olmayı başardı. 

KELİMELER YETMİYOR

Maçın ardından taraftarların bağrına bastığı İcardi, “Maça çok iyi hazırlandık. Kazandığımız için çok memnunuz. Çok az kaldı artık şampiyonluğa. İyi bir futbol oynadık. Benim görevim zaten her zaman söylediğim gibi gol atmak. Bu yıl benim için çok özel” derken, “Taraftarlar çok etkileyici. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. 50 bin kişi sürekli yanımızda. Performansımızı etkiliyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...