Yeni sezonda yeni tesis: Galatasaray Kemerburgaz'a taşınıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni sezonda yeni tesis: Galatasaray Kemerburgaz'a taşınıyor

Spor Haberleri

Florya projesinin hayata geçirileceğini duyuran başkan Dursun Özbek, “Gelecek parayla Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacağız” diye konuştu.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Galatasaray’da dün gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, eylül başında A futbol takımının Kemerburgaz tesislerine taşınacağını belirtip “Florya’daki 20 dönüm arazimize, 40 dönümlük bölümünü de 1,1 milyar TL’ye alarak ekledik. 60 dönümünü imara açık, Metin Oktay Tesislerinin bir kısmı spor alanı olarak kalacak. Buradan gelecek paralarla borçlarımızı ödeyip, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacağız” diye konuştu.

OKAN HOCA İLE DEVAM

Sezon başında 1+1 opsiyonlu sözleşmeyle Galatasaray’ı çalıştırmaya başlayan Okan Buruk’un durumuyla ilgili ise Dursun Özbek “İlk haftalarda fazlaca eleştirildik ama hocamıza güvenmekte ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Okan Hoca, uzun yıllar Galatasaray’a hizmet edecektir” dedi. Gelir bekledikleri projelerle ilgili olarak da başkan Özbek “Riva’dan 2 milyar TL üzerinde bir gelirimiz olacak. Mecidiyeköy projesinin lansmanında da zaten % 70’i satıldı” ifadelerini kullandı.

62 DÖNÜMLÜK ARAZİ

Dursun Özbek Divan’da yeni bir proje müjdesi de verirken “Stadımızın yanında Vadi İstanbul’a doğru inen 62 dönümlük arazi var. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına bu araziyi kiraladık. Amatöre, salon sporlarına, yüzmeye bir proje hazırlayacağız” dedi. 

254 MİLYON LİRA! ASLAN ZARARDA

Toplantıda Sportif AŞ’nin 1 Haziran-30 Kasım arasında 254 milyon TL, kulübün de 2022 yılında 1 milyar 14 milyon lira zarar ettiği açıklandı. Ancak Mecidiyeköy projesi gelirinin etkisiyle zararın 311 milyon liraya gerilediğini ifade edildi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...