Ünal Aysal konuştu, Galatasaray seçime gidiyor

Ünal Aysal konuştu, Galatasaray seçime gidiyor

SPOR Haberleri

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 22 Haziran'da yapılacak genel kurulda tek listeyle gireceği için mutlu olmadığını söyledi. Aysal, kurumsallaşma adına seçim kararı aldıklarını belirtti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen Aylık Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Hiçbir arkadaşının emeğine saygısızlık ve vefasızlık yapmak istemediğini belirten Aysal, "Bu bir ekip işidir. Çalıştığımız arkadaşlarımızın başarıları ortadadır. İki yılda iki Süper Lig şampiyonluğu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve diğer branşlarla beraber iki sezonda 300'e yakın kupa kazandık. Bu küçümsenecek bir başarı bilançosu değildir. Bu nedenle eski yönetimdeki arkadaşlarımı tebrik etmek ve kendilerine teşekkür etmek istiyorum" dedi.
"KURUMSALLAŞMADA BAŞARIYI FİKİR VE İNANÇ FARKLILIKLARIMIZ YÜZÜNDEN YAKALAYAMADIK"
Son 2 senede bu heyetle beraber çok önemli başarılara imza attıklarını kaydeden başkan Aysal, "Maalesef kurumsallaşmada aynı başarıyı fikir ve inanç farklılıklarımız yüzünden süratle yakalayamadık. Yavaş ilerlemeler benim mizacıma uygun değildir. Galatasaray'ın hemen her kulübümüz gibi hala birikmiş, kurumsal istikrar bekleyen mali ve istikrar sorunları var. Bunlara her gün yenileri ekleniyor" diye konuştu.
22 Haziran'daki seçime tek aday olmaktan mutluluk duymadığını ifade eden Aysal, "Başarılı geçen 2 yıldan sonra kimsenin bayrağı devralmaması gayet doğal. Maalesef tek aday konumundayım. Bugün bu bayrağı devralmak, buna talip olmak, aynı başarıyı devam ettirme riskini de yüklenmek anlamına gelmektedir. Tek aday olduğum için mutlu değilim ama hayatımın hiçbir döneminde zorluktan ve sorumluluktan kaçmadım. Tıpkı 2 yıl önce bu görevi üstlendiğim günlerde ve şartlarda olduğu gibi, ancak Galatasaray'ı benden daha iyi yöneteceğine inandığın ve yönetime samimiyetle talip olan bir arkadaşımızı bulduğum gün, bu görevi zevkle ve huzurla devreder ve ona yardımcı olmaya çalışırım. Bunun için de 3 yıl beklememiz gerekmez" dedi.
"BEN VE TERİM OLMASAYDI, SPOR BASINI NASIL DOLACAKTI"
Basında Fatih Terim'le aralarında sorun varmış gibi yansıtılmasına tepki gösteren Aysal, "Terim, Türk sporunun en başarılı ve en tanınmış teknik adamıdır. Bazen 'Fatih Terim ve Ünal Aysal olmasaydı spor basını nasıl dolacaktı' diye düşünüyorum. Terim, bu mesleğe de dün başlamadı. Onun da benim de hedeflerimiz belli. Zaten ikimizi bir araya getiren bu ortak hedeflerdir" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...