Eylemci avukatlardan gazetecilere hakaret

/ Kaynak: CHA
Eylemci avukatlardan gazetecilere hakaret

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İstanbul Adalet Sarayı'nda dünkü gözaltıları protesto eden bir grup avukat, çekim yapan basın mensuplarına hakaret etti.

İstanbul Adalet Sarayı'nda dünkü gözaltıları protesto eden bir grup avukat, kendilerine yapılan saldırıların hesabını soracaklarını açıkladı. Avukatlardan bazıları ise, çekim yapan basın mensuplarına hakaret etti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Gezi Parkı olaylarına destek veren avukatlardan 50'si gözaltına alınmıştı. Kendilerinin gözaltına alınamayacağını ileri süren avukatlar, öğle saatlerinde adliye içinde eylem yaptı. Gezi Parkı eylemcilerine destek veren avukatlar, hükümet aleyhine slogan attı. Yaklaşık bin avukatın eylemi adliye dışında da sürdü. 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Direne direne kazanacağız', 'Avukatlık onuru faşizmi yenecek' şeklinde slogan atan grup adına açıklamayı İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal yaptı. Kocasakal, "Bu saldırının hesabının sorulacağını tüm kamuoyuna ilan ediyoruz." dedi. Bu arada, eylem esnasında ezan okunurken Kocasakal'ın konuşmasına kısa bir ara verdiği görüldü. Bazı avukatlar ise görevini yapan basın mensuplarına hakaret etti. Bazıları da kameralara para gösterdi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...