UEFA Süper Kupa finalini Jonas Eriksson yönetecek

UEFA Süper Kupa finalini Jonas Eriksson yönetecek
SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonunu karşı karşıya getirecek UEFA Süper Kupa finalini yönetecek hakem belli oldu.

Bu sezon ilk kez Prag'daki Eden Arena Stadı'nda oynanacak UEFA Süper Kupa finalini İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek.Bayern München ile Chelsea arasındaki dev karşılaşma 30 Ağustos Cuma günü TSİ 21:45'te başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak.2002'de FIFA kokartı takan 39 yaşındaki İsveçli hakem, Avrupa Kupaları kariyerindeki 76. maçına çıkacak.Eriksson, 2012-2013 sezonunda toplam 6 Şampiyonlar Ligi ve 3 UEFA Avrupa Ligi maçında düdük çalmış, Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Malaga-Borussia Dortmund ve Avrupa Ligi yarı finalindeki Chelsea-Basel maçlarını yönetmişti.Daha önce Barcelona ve Real Madrid arasındaki El Clasico maçlarında da birçok kez karşı karşıya gelen Josep Guardiola ile Jose Mourinho, bu kez farklı takımlarla kupa savaşına girecek.1975, 1976 ve 2001 yıllarında oynadığı UEFA Süper Kupa finallerini kaybeden Bayern, Chelsea'yi devirmesi halinde UEFA Süper Kupası'nı kazanan tarihteki ilk Alman takım olacak.
1998'deki finalde Real Madrid'i deviren ancak geçtiğimiz sezonki finalde bir diğer Madrid temsilcisi Atletico Madrid'e farklı kaybeden Chelsea ise, bu kupayı 2. kez müzesine götürmeye çalışacak.
(Goal.com)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...