'ABD Yemen'de askeri üs inşa edecek' iddiası

/ Kaynak: AA
'ABD Yemen'de askeri üs inşa edecek' iddiası
DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Cumhurbaşkanlığı, ABD'nin Yemen'de askeri üs inşa etmek için talepte bulunduğuna dair bazı basın yayın organlarında yer alan iddialarıyalanladı.

Yemen Cumhurbaşkanlığı, ABD'nin Yemen'de askeri üs inşa etmek için talepte bulunduğuna dair bazı yerel basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı. Yemen Cumhurbaşkanlığının ülkenin resmi haber ajansı SABA'da yer alan
açıklamasında, bazı yerel basın yayın organlarında yer alan, "Washington, Amerikan ordusuna destek sağlamak amacıyla Yemen'de askeri üs kurmak için talepte bulundu", "Yemen, Amerikan savaş gemilerinin ülkenin karasularında konuşlanmasına izin verdi" ve "Amerikalılar, Yemen'in Sukutra Adası'nı tercih etti" başlıklı haberlerin tamamının hayal mahsulü olduğu belirtildi. Açıklamada, söz konusu basın yayın kuruluşlarına, iftira ile yalan haberleri yayınlamaları yerine ülkenin istikrarı ve güvenliğine katkısı olacak yayın yapmaları çağrısında bulunuldu. Yemen'in bazı yerel basın yayın organları daha önce, ABD'nin Yemen'de askeri üs inşa etmek için talepte bulunduğu iddialarına geniş yer vermişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...