Turuncu kart mı geliyor?

Turuncu kart mı geliyor?

SPOR Haberleri

FIFA Başkanlık seçiminde Sepp Blatter'in koltuğunu hedefleyen Fransız Jerome Champagne'in hedefi "turuncu kart" uygulaması olacak.

Turuncu kart uygulaması, hakemlere, futbolcuları kısa süreliğine saha dışına gönderme imkânı verecek. Kural çerçevesinde turuncu kart görecek futbolcu bir süreliğine saha dışına çıkacak ve süre bitiminde sahaya dönebilecek. Şiddeti, sarı ve kırmızı kart arasında olacak bu cezalandırma sistemi buz hokeyi, rugby ve sutopunda uygulanan 2 dakikalık cezalar ile de benzeşiyor. İlk planlamaya göre bu sürenin 7 ile 10 dakika arasında olması planlanıyor. Dışarı alınan futbolcu 4. hakemin yanındaki ceza kulübesine giderek oturacak. Champagne'in bu fikrini efsane hakem Pierluigi Collina ile UEFA Başkanı Michael Platini de desteklerken, sarı kart sınırına ulaşan oyuncunun bir sonraki maçta cezalı duruma düşmesinin, mevcut karşılaşmaya etkisi olmadığını vurgulayan Platini, "Kart cezasından o anda rakibiyle mücadele eden takım faydalanmalı. Oyuncusu cezalı duruma düşen takımın bir hafta sonraki rakibi değil" dedi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...