Trabzonspor'un Avrupa'da bileği bükülmüyor

/ Kaynak: CHA
Trabzonspor'un Avrupa'da bileği bükülmüyor

SPOR Haberleri  / CHA

Sezona yeni yönetim, yeni teknik heyet ve yenilenen kadrosuyla başlayan ve UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Trabzonspor'un, Avrupa'da bileği bükülmüyor.

Sezona yeni yönetim, yeni teknik heyet ve yenilenen kadrosuyla başlayan ve UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Trabzonspor'un, Avrupa'da bileği bükülmüyor. nbsp;Bu sezon şuana kadar UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında mücadele etme hakkı kazanmış oldu. Karadeniz ekibinin başında ilk kez yer alarak Süper Lig ve Avrupa tecrübesi yaşayan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay da bu durumu kendisi ve bazı oyuncuları için 'deniz üzerinde yürümek' gibi tanımlıyor. nbsp;Mayıs ayında yapılan olağanüstü genel kurulda İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa seçilmesiyle yeni bir yapılanmaya giden Trabzonspor Kulübü, takımın başına adını TKİ Tavşanlı Linyitspor ve 1461 Trabzon takımlarında yakaladığı başarıyla duyuran Mustafa Reşit Akçay'ı getirmişti. 'Öze dönüş' sloganıyla teknik heyet ve futbol takımında bazı değişikliklere imza atan bordo-mavili ekibin, yeni sezonda ne yapacağı ise tüm spor kamuoyu tarafından merakla bekleniyordu. nbsp;Trabzonspor, Avrupa kulvarında UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalarak önemli bir başarı yakaladı. Avrupa serüvenine İrlanda'nın Deryy City takımıyla karşılaşarak başlayan bordo-mavililer, ilk maçta sahasında 4-2 mağlup ettiği rakibini deplasmanda da 3-0'la geçerek tur atladı. 3. Ön ElemeTuru'nda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla eşleşen Karadeniz ekibi, deplasmanda 1-0 yendiği rakibiyle sahasında 0-0 berabere kaldı. Bordo-mavililer, play-off turunda da Arnavutluk temsilcisi Kukesi'yi 0-2 ve 3-1'lik skorlarla iki maçta da mağlup ederek turu geçti ve adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı. Her 3 takım kendi ayarında bir rakip olmasa da Trabzonspor, 6 maçta 5 galibiyet, bir beraberlik ve forvet sıkıntısına rağmen rakip filelere 13 gol atmayı başardı. Bordo-mavililer, bu maçlarda kalesinde ise sadece 3 gol gördü. nbsp;Spor Toto Süper Lig'e Beşiktaş yenilgisiyle başlayan Trabzonspor, 2. haftada sahasında oynadığı Çaykur Rizespor maçında ligdeki ilk galibiyetini almıştı. nbsp;
"DENİZ ÜZERİNDE YÜRÜMEK KADAR DEĞERLİ"
Takımı gibi kendisi de kariyerinde ilk kez Avrupa Ligi tecrübesi yaşayacak olan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, bunun denizin üzerinde yürümek kadar değerli olduğunu söylüyor. Bu başarının kendisi için olağanüstü bir şey olduğunu ifade eden Akçay, şöyle konuştu: "Deniz üzerinde yürümek olarak algılayabilirim ben. Çünkü benim için olağanüstü bir şey. Deneyimli olan birisi için belki de çok önemsiz bir şey gibi gelebilir. Ama bizim teknik heyet ve futbolcularımızın bazıları için denizin üzerinde yürümek kadar değerli. Onun, bizim için ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başarı için eğer uyumamak gerekiyorsa aylarca uyumayacağız."
FORVETE TAKVİYE ISRARI
Forvet transferi için taleplerinin olduğunu da tekrarlayan başarılı teknik adam, "Bunun için talebimiz var ama kulübün içinde bulunduğu şartları düşünmek zorundayım." diyerek, şöyle devam etti: "Ben yabancı bir teknik adam gibi düşünemem. Trabzonlu, Trabzonsporlu bir teknik adam olarak düşündüğüm zaman nerelerde fedakarlık yapmam, nerelerde yapmamam gerektiğini bilmek zorundayım. Bir talebimiz var. Yönetim kurulumuz ve Ünal hoca (Karaman) bir çalışma yapıyorlar. Bu çalışma önümüze geldiği zaman bir değerlendirme yapacağız."
HENRİQUE AVRUPA'DA TUTULAMIYOR
UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez gruplara kalan Trabzonspor'da Brezilyalı futbolcu Paulo Henrique, bu sezon Avrupa'da oynadığı 6 maçta 7 gol kaydetti. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki Derry City maçlarında 3 gol, 3. ön eleme turundaki Dinamo Minsk ve play-off turundaki Kukesi ile deplasmanda oynanan maçlarda 1'er gol atan Henrique, dün akşamki rövanş maçında da 2 gol atarak gol sayısını 7'ye yükseltti. Golcü futbolcu, bu sezon Süper Lig'de oynanan 2 maçta ise rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...