Trabzonspor Legia Varşova karşısında galibiyet istiyor

Trabzonspor Legia Varşova karşısında galibiyet istiyor

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa'da yakaladığı müthiş seriyi devam ettirmek istiyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa'da yakaladığı müthiş seriyi devam ettirmek istiyor. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Videoton ile iki maçta da 0-0 berabere kalan seri penaltılar sonucu elenen Trabzonspor bu sezonda Avrupa kupalarında 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik aldı ve yenilmedi.
Karadeniz Fırtınası, böylece Avrupa Kupalarında 11 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Trabzonspor en son 2011-12 sezonunda 23.02.2012 tarihinde PSV Eindhoven takımına deplasmanında 4-1 yenilmişti.


TÜRK TAKIMLARINA ALIŞKINLAR
Legia Varşova, Avrupa Kupalarında Türk takımları ile 10 maçta karşılaştı. Oynanan 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi alan Legia Varşova 9 gol atıp kalesinde 8 gol gördü. İlk olarak 1964-65 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 2.turunda Galatasaray ile eşleşen Legia Varşova sahasında 2-1 kazanıp deplasmanda 1-0 kaybetmiş ancak statü gereği tarafsız sahada oynanan üçüncü maçı 1-0 kazanarak turu geçmişti. Legia Varşova, Galatasaray ile 1969-70 sezonunda bu kez Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde eşleşmiş ve deplasmanda 1-1 berabere kaldığı ilk maçın rövanşında sahasında 2-0 kazanarak yarı finale yükselmişti. Polonya temsilcisi 1996-97 sezonunda UEFA Kupası 2.turunda Beşiktaş ile eşleşirken, evinde 1-1 berabere kalıp İstanbul'da 2-1 kaybederek elenmişti. Legia Varşova 2011-12 sezonu UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turunda Gaziantepspor'u deplasmanda 1-0 yenip sahasında 0-0 berabere kalarak tur atlamıştı. Legia Varşova bu sezonda Trabzonspor'a UEFA Avrupa Ligi grup maçında deplasmanda 2-0 yenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...