Tehlike çanları

Düzenleyen:
Tehlike çanları

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına sayılı günler kala takım hazır değil. Yeni sistem oturmadı, oyuncular birbirine alışamadı, Pereira'yı düşünce aldı…

Uğur AKTAN 

Fenerbahçe'de kritik Monaco sınavı öncesi üçlü savunma kurgusunun henüz oturmaması, yeni oyuncuların bir arada oynamaması, Braga maçının tahribatı ve Van Persie'nin maç eksiği, karşılaşmayı cezası nedeniyle taraftarlar gibi tribünden takip edecek Vitor Pereira'yı kara kara düşündürüyor. Yeni sezona girilirken Gökhan, Alves, Kadlec ve Caner gibi önemli savunma oyuncularıyla yollarını ayıran ve ligin son iki sezondaki en az gol yiyen defans hattını dağıtan sarı-lacivertliler, her ne kadar Wiel, Skrtel, Neustadter ve İsmail Köybaşı gibi önemli transferler yapsa da bu oyuncuların henüz takıma uyum sağlayamamış olması önemli bir eksik olarak dikkat çekiyor. İtalya'nın EURO 2016'daki üçlü savunma rüzgârına kapılan Fenerbahçe'nin bu sisteme nasıl bir reaksiyon vereceği de belirsizliğini koruyor. 
Bir arada oynamadılar
Liverpool'dan 5 milyon avroya transfer edilen ve bu sezon Kjaer ile birlikte savunmaya liderlik etmesi beklenen Martin Skrtel'in henüz hiçbir hazırlık maçında forma giymemiş olması endişeye neden oluyor. Slovak oyuncunun Monaco karşılaşmasında ilk 11'deki yerini almasına kesin gözüyle bakılırken, uyum sorununu tecrübesiyle kapatması umuluyor. Kjaer ve Skrtel ile birlikte üçlü defansı tamamlayacak olan Roman Neustadter ise hem Panathinaikos hem de Sparta Prag karşılaşmalarındaki güven vermekten uzak performansıyla soru işareti oluşturuyor. Monaco karşılaşmasının bu üç oyuncunun bir arada oynayacağı ilk maç olması Volkan Demirel'in yokluğunda kaleyi devralan ancak sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Fabiano'ya çok iş düşmesine neden olabilir.
Eksikler can sıkıyor
Geçen sezon 4237 dakika ile Vitor Pereira'nın en fazla süre verdiği isim olan Mehmet Topal'ın ilk maçta, Alper ve Volkan'ın ise tur boyunca cezalı olması orta sahada temsilcimizin elini zayıflatıyor. Nani ve Alves ile yolların ayrılmasına Volkan Demirel'in sakatlığı da eklenince Fenerbahçe'nin Monaco karşısına geçen sezon en fazla süre alan altı futbolcusunun dördünden mahrum çıkacağı görülüyor.  Bütün bunlara teknik direktör Vitor Pereira'nın da maçı tribünden takip edecek olması eklenince temsilcimizi çok bir eşleşmenin beklediğini söylemek hiç de zor değil.

Van Persie'nin eksiği çok
Fenerbahçe'de Monaco eşleşmesi öncesindeki eksikler cezalı oyuncularla sınırlı değil zira sarı-lacivertli takımın en büyük gol umudu Robin van Persie'nin beş hazırlık maçında aldığı toplam sürede sadece 45 dakika. Fenerbahçeli taraftarlar kampın büyük bölümünü ağrıları nedeniyle takımdan ayrı bireysel antrenmanlarla geçiren Hollandalı golcünün bu sezon çift forvetli sistemde daha fazla gol atmasını beklerken, yıldız oyuncunun Premier Lig'e döneceği iddiaları her geçen gün daha yüksek sesle dile getiriliyor. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe geçtiğimiz sezonki Shakhtar eşleşmesinde de Van Persie'den sadece 23 dakika faydalanabilmiş ve Ukrayna ekibine gol atamadan elenmişti.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...