Sporun yeni mühendisi: Osman Aşkın Bak

Düzenleyen:
Sporun yeni mühendisi: Osman Aşkın Bak

SPOR Haberleri

İki dönem Güreş Federasyonu Başkanlığı da yapan Bak’ın sporla iç içe olan geçmişi dikkat çekiyor

Sporda yeni bir dönem başlıyor. Bakanlar Kurulu kabine revizyonu yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Akif Çağatay Kılıç’ın yerine AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın getirildiğini açıkladı. 1966 İstanbul doğumlu olan Bak, sporla iç içe olan geçmişiyle dikkat çekiyor. Milletvekili seçilmeden önce iki dönem Güreş Federasyonu Başkanlığı yapan Osman Aşkın Bak, Kasımpaşa Spor Kulübü Genel Sekreterliği ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmüştü. TFF Genel Kurul Delegeliği, Profesyonel Kurul ve Dış İlişkiler Kurulu Üyeliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genel Sekreterliği de yapmıştı.

Beşiktaş kongre üyesi

Sporun tam kalbinden gelen Osman Aşkın Bak’ın aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi olması dikkat çekiyor. 11 Ekim 1966’da İstanbul Üsküdar’da doğan ve aslen Rize Pazar Derinsu köyündenden olan Bak, İTÜ Makine Fakültesi’ni bitirdi. Nottingham Üniversitesi İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği programında doktorasını yaptı. Yeni bakan, TBMM Dışişleri Komisyonu sözcüsü ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi. Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve dört çocuk babası.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...