Son Dakika Fenerbahçe haberi: Ali Koç Dusan Tadic transferinin perde arkasını anlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son Dakika Fenerbahçe haberi: Ali Koç Dusan Tadic transferinin perde arkasını anlattı

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dusan Tadic, Fred, Sebastian Szymanski gibi kısa sürede adından söz ettiren yeni transferlerde sportif direktör Mario Blanco’nun çok etkili olduğunu söyledi. Koç, 34 yaşındaki Sırp yıldız Tadic'i almak istemediğini itiraf etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, SZC TV’de Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı. Koç'un sözlerinden satırbaşları şöyle:

TADİC'E YAŞLI DEMİŞ

“Dusan Tadic, Fred, Sebastian Szymanski transferlerinde Mario Blanco’nun çok etkisi var. Tadic hiç gündemde yoktu. ‘Böyle bir imkan var’ dedi. Ben de ‘Yaş konusunda hassasiyetimizi biliyorsun, Dzeko’yu aldık’ dedim. ‘Bu fırsatı kaçıramayız’ diye cevap verdi ve beni ikna etti. Rusya’ya giderken Belgrad’a hareket ettik. Çok etkilendik, jilet gibi bir futbolcu çıktı karşımıza. En zor transfer Szymanski oldu."

GALATASARAY SZYMANSKİ'Yİ GETİRMİŞ

“Bir rakibimiz Szymanski için sert şekilde devreye girmiş. Gizlice İstanbul’a getirmiş ve tesisleri gezdirmiş. Öğrendik ki haber verilmesi gereken yerlere haber verilmediği için sıkıntı çıkmış! 1.5-2 milyon Euro fazla rakama geldi ama iyi ki de geldi.”

JORGE JESUS'UN ÖNGÖRÜSÜ

“Sezon sonunda Bartuğ Elmaz’ı çok konuşacağız. İsmail Hoca kabul etmedi. İdman kalitesini bile artırdığını söyledi. Jayden Oosterwolde’de çok eleştirildik. Jorge Jesus giderken, ‘Bu çocuktan çok para kazanacaksınız’ dedi. Gelecek için de çok iyi oyuncularımız var.”

“KRUNIC’İ ÇOK İSTEDİK”

“Rade Krunic’i almayı çok istedik. İsmail Hoca Krunic’i çok istedi. Milan’dan ayrılmak istediği söylendi ve biz de görüştük. Milan izin vermedi. Balkan oyunculara 5 yılda odaklanmadık, bu benim hatam. Bu oyuncular kendilerine çok iyi bakıyor. Tadic’i almaya gittiğimizde bir yaz kampı vardı ki inanamadık. Avrupa’da çok Balkan oyuncu var.”

14'TE 14 YORUMU

"14’te 14 yaptık. Bunu yapmazsak bile iyi başladığımız sezonlar oldu. Beni mutlu eden şey mücadele gücü, takım ruhu. Birlik ve beraberlik, kazanma arzusu… Bunları biz değil, otoriteler de söylüyor. Hem hoca, hem de oyunculara teşekkür ederim. 7 haftada çok garip pozisyonlar yaşadık. Skora etki edecek pozisyonlar yaşadık. Bazı yabancılar hayretler içerisinde ancak hocamız ve takım saha dışı ile ilgilenmedi. Biz ilgileneceğiz… Çok iyi başladık ama bir şey kazanamadık. Haftalardır susuyoruz. İnsan hatası demekten çok daha ötesi var. Sistemden kokular geliyor."

Son Dakika Fenerbahçe haberi: Ali Koç Dusan Tadic transferinin perde arkasını anlattı

“LIVAKOVIC’I 3 SENE ÖNCE İSTEDİK”

“Ryan Kent transferini Şubat ayında yaptık. Becao’yu bir sene önce istedik ama alamadık. Tadic dışında hepsi listedeydi aldığımız oyuncuların. Krunic dışında başarılıyız. Dominik Livakovic 27 yaşında. 24 yaşındayken görüştük ama alamadık, çok para istediler. Seneye kontratı bitmese yine alamayabilirdik. Kent mesela daha süre alamadı ama göreceksiniz nasıl oynayacak. Michy Batshuayi’ye son dakika teklif geldi, onun da orada bitmemiş bir hikayesi var. Kaldığı için çok mutluyum.”

"MERT HAKAN YANDAŞ GENERALİMİZ"

“Cengiz Ünder’in çok büyük katkıları olacak göreceksiniz. Emre Mor da çok iyi işler yapacak. İrfan Can Kahveci’yi neden transfer etmek istediğimizi şimdi herkes anladı. Mert Hakan Yandaş bizim generalimiz. Çok büyük katkısı var. İrfan Can Eğribayat hiç sırıtmadı. Miha Zajc döndü, hocamız çok istedi. Joshua King’in sezon sonu kontratı bitiyor ama hoca tutmak istedi. İsmail Yüksek olağanüstü potansiyel. Jorge Jesus, ‘Keşke bu çocuğa daha erken futbol öğretselermiş’ demişti. Miguel Crespo bir ara gitmek istedi ama nihayetinde sözleşmesini uzattık.”

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...