Sneijder zam istiyor!

Sneijder zam istiyor!

SPOR Haberleri

Hollandalı yıldız Sneijder, 2016'da bitecek olan sözleşmesini 2019'a kadar uzatmak ve hatırı sayılır bir zam istiyor

Galatasaray'ın, 45 gündür parasını alamayan Sneijder'e özel mukavelesi gereğince 15 gün içinde 1.2 milyon euro ödemesi gerekiyor. Parası ödenmezse serbest kalma hakkı bulunan tecrübeli futbolcu yıllık ücretinin 3.2 milyon eurodan, 5 milyon euroya, maç başı rakamının da 500 bin eurodan, 750 bin euroya çıkarılmasını talep ediyor. Galatasaray'da patlak veren Wesley Sneijder krizi büyüyerek devam ediyor.
1.2 milyon euroluk alacağını 45 gündür tahsil edemeyen ve 31 Eylül itibariyle sarı-kırmızılı kulübün, futbolcularına borcunun bulunmadığına dair UEFA'ya gönderdiği finansal takip dosyasında imzası bulunmayan tek isim olan Sneijder'le ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Buna göre, Dünya Kupası'nda başarılı bir performans ortaya koyan ve yeniden Avrupa futbol piyasasında ismi geçmeye başlayan Hollandalı yıldız, 2016'da bitecek sözleşmesini 2019'a kadar uzatmak istiyor. Ancak 30 yaşındaki futbolcunun öne sürdüğü şartlar Galatasaray'ı bir hayli düşündürüyor.
nbsp;
MENAJERİ BASTIRIYOR
nbsp;Sneijder 1.5 sezon önce Inter'den, Galatasaray'a gelirken yıllık 3.2 milyon euro garanti para, 3.9 milyon euro imza ücreti ve maç başına 25 bin euro (yıllık 500 bin euroyu geçmemek üzere) karşılığında 3.5 senelik sözleşme imzalamıştı. Tecrübeli futbolcunun 1 senede kazandığı para 4.8 milyon euroya denk geliyordu
nbsp;Wesley Sneijder'in öne sürdüğü yeni şartlar ise Galatasaray'da keyifleri kaçırdı. Sözleşmesi 2016'da bitecek olan Hollandalı futbolcunun istediği protokolle geliri 5 milyon 750 bin euroya kadar çıkacak. Sneijder'in menajerleri tarafından sunulan şartlara göre Hollandalı futbolcu yıllık garanti ücretinin 5 milyon euroya çıkarılmasını ve maç başı parasının ise 500 bin yerine 750 bin euroda sabitlenmesini talep ediyor.
nbsp;
90 DEĞİL, 60 GÜNLÜK
Bu şartlar Galatasaray cephesinde ağır bulundu ve Sneijder ile menajerlerine, "Bekleyin" yanıtı verildi. Sarı-kırmızılı yönetim işi ağırdan alıp görüşmeleri devre arasına erteleyince Sneijder kazan kaldırarak sözleşme kozunu masaya koydu. Şimdi Sneijder ile Galatasaray arasındaki görüşmelerde kritik bir 15 günlük süreç bulunuyor. Cim-Bom iki hafta içinde 1.2 milyon euroyu ödemezse Sneijder'in kulübe ihtar çekip parasını 5 gün içinde tahsil etme hakkı var. Ancak para yine ödenmezse bu kez Hollandalı futbolcu serbest kalarak bedelsiz gidebilecek. Normal sözleşmelerde bu sürenin 90 gün olduğu ancak Galatasaray ile Sneijder arasında özel bir kontratın bulunduğu belirtildi. Skorer

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...