CHP ve HDP'ye Kobani tepkisi: 3.5 yıldır neredeydiniz?

CHP ve HDP'ye Kobani tepkisi: 3.5 yıldır neredeydiniz?

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, son dönemdeki şiddet eylemlerinden dolayı muhalefeti eleştirdi.

İşte konuşmadan satır başları

Bizim için dini inançlar ve siyasi görüşler herhangi bir ayrımcılık getirmez. Maliye Bakanlığımızı ziyaretimizde kayıt dışı için bir eylem planı oluşturduk Ve devletin şans oyunlarından tamamen çekilmesine karar verdik. Gördüğünüz gibi daha yasama başlamadan çok ciddi adımlar attık.Konya, İstanbul ve Malatya'yı ziyaret ettik. nbsp;Dün 13 Ekim Ankara'mızın başkent ilan edilmesinin yıl dönümüydü. Bir taraftan halkımızla buluşurken, diğer taraftan iki kardeş ülkeye ziyaretlerde bulundum. TANAP'ın imza töreninden geliyorum buraya. Gördüğünüz gibi hem çözüm bekleyen sorunlara planlar hazırlamaya çalıştık ve hem de yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerde bulunduk. Bizi bu süreçte en mutlu eden rehine vatandaşlarımızın kurtulması oldu. Her saniye onları düşündük ve o gün geldiğinde onlarla Şanlıurfa'da buluştuğumuzda Allah'a hamdettik. Nasıl 101 gün birlikte üzüldüysek o günde bir bayram havasında buluştuk.Bir kez daha bu bayramı bize yaşatanlara teşekkürü borç biliyorum. Allah bir daha böyle acıları ülkemize yaşatmasın.

HESABINI SORMAYI BİLİRİZ
Kurban Bayramızın 3. gününden itibaren bazı gruplar tam bir nbsp;vandallık, eşkiyalık faaliyetine girdiler. Biz bunu ilk defa görmüyoruz. Geçen sene Mayıs ayında Türkiye yine büyük bir bayramı yaşarken birileri Gezi provokasyonunu başlatmıştı. 17 Aralık'ta yine bir tuzak kurulmuştu. Birileri milletimize bayramları zehir etmeye çalışıyor. Şimdi de bir şölen havasında hükümet kurulmuş ve şevkle göreve başlamışken bu kez yine taşeronlar devreye girdiler. Biz bu sınavları çok gördük. O provakatörlere gereken hesabı sormasını biliriz. Bu sefer bahane Kobani idi. nbsp;2015 seçimlerine bu ülkeyi huzur içinde götürmeye kararlıyız. Bu eylemlerde 2 polisimiz şehit oldu, 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1122 bbina yakıldı. Bunların arasında kütüphaneler, parti binaları var. Biz nasıl bir planlama yapıldığını görmüyoruz mu zannediyorlar.

YANGIN YERİNDE GÜL YETİŞTİRECEĞİZ
Bu eylemlere buradan 3 mesajlar cevap veriyoruz. Birincisi; Çözüm süreci kamu düzenin alternatifi değildir. Kamu düzeni kesinlikle teminat altına alınacaktır. Tek tek bu vandalizmi yapanları hukukun önüne çıkaracağız. Dün Bakanlar kurulunda bunların derin analizini yaptık. Takılan her TOMA'nın yerine 5-10 TOMA alınacak. Yakılan binaların yerine yenileri yapılacak. Yangın yerinde gül yetiştireceğiz biz. Özgürlüğümüzden fedakarlık etmeden özgürlüğümüzü koruyacağız. Avrupa ülkeleri örnek alınarak, bir çok konuda güvenliği teminat altına alacağız. Emniyet güçlerimizin ve yargı sistemimizin olaylara seri bir şekilde müdahale etmesini garanti altına alacağız.

TALİMATI VERDİM...
Yapacağımız hukuki düzenleme ile bundan sonra kamu malına zarar verenler bunları kendileri ödeyecekler, bunun talimatını verdim.Her bir vilayetimiz için 3 tavır var. Bir yakan yıkanlar. İki bu yakan yıkanları teşvik edenler CHP. Bir de vizyon belirleyen Ak Parti. Bizim rüyalarımız var. Benim gözümün önünde şu anda Mardin canlanıyor. Biz istiyoruz ki öyle bir barış ortamı oluşsun ki Mardin Venedik gibi dünya da herkesin görmek istediği bir yer olsun. Biz isteriz ki Hakkari dağlarında toylar, şölenler, şenlikler olsun.İsteriz ki Van'da aynen İzmir gibi olsun. İgdır 4 devlete komşu olmanın zenginliğini tatsın. Kars Ardahan hayvancılığın merkezi olsun.Tunceli barış turizmine açılsın. Bizim her il ve ilçemiz için bir rüyamız var. Bizi hayalperestlikle suçlayanlara söylüyorum. Bizim bu ülkenin her ilçesi her köyüyle ilgili hayalimiz var. Hayali olmayanlar utansın.3. mesajlarına cevabımız şudur. Kobani ve Haseki'de de böyle yaptılar. kendilerine muhalif hiçbir Kürt partisi bırakmadılar. Bize bu bölgeden gelen ilk Kürt kardeşlerimiz PYD baskısından kaçıp geldiler. Şimdi aynısını Türkiye'de yapıyorlar. Ak parti binalarını yıkıyorlar. Burası bizim, burada siyaseti sadece biz yaparız demek istiyorlar. Yok öyle bir şey bu ükenin her yerinde hem Türk bayrağı hem de Ak Parti bayrağı dalgalanacak. Bizi Diyarbakır'dan, Diyarbakır'ı bizden kim ayırabilir. Bayrak dalgalandıracağız derken bunu bilinçli söyledim. Ana muhalefet partisi Hakkari'ye giderken bayraksız gitti. O al bayrak sadece bizlerin değil, Çanakkale'de şehit düşen Boşnakların, Arapların hepsinin bayrağıdır. nbsp;

MESELE KOBANİ DEĞİL
Buradan bütün bu vandalizm karşısında dimdik duran her bir Ak partilinin alnından öpüyorum. Onlar boyun eğmeyeceklerini gösterdiler. Bilsinler ki her an onların yanında olacağız. Ak Parti bu ülkenin birliğini ve dirliğini korumaya devam edecek. Biz her zaman söyledik. 3.5 yıldır devam eden bir zulüm var. 3.5 yıl içinde Suriye'de 300 bine yakın kardeşlerimiz şehit edildiler. 2 milyona yakın mülteci bize geldi. nbsp;Bizim kapımızı biri çalıdı mı sen kimsin, nereden geliyorsun demeyiz. Açarız kapımızı, gönlümüzü ve he şeyimizi paylaşırız. Tarih bunu ileride yazacak. 3.5 yıldır bu zulme sessiz kalanlar bir anda Suriye'de zulüm olduğunu farkettiler. Şimdi Türkiye müdahale etsin demeye başladılar. Biz Suriye'ye her türlü insanı yardımı yaptık. Gereken herşey yapıldı. Ama şimdi sorma vaktidir. Biz oradaki kardeşlerimizin hepsine aynı şekilde bakarız. Ey HDP ya da Kılıçdaroğlu Türkmenler katledilirken neredeydiniz. Hangi açıklamayı yaptınız? Hangi desteği verdiniz? Mesele Kobanı değil, mesele Kobani nbsp;üzerinden Türkiye'ye bir baskı oluşturmak.Ey tahrikçiler Kobanı'den gelen kardeşlerimiz size gelmedi, onlar nbsp;al bayrağımızın gölgesine sığınmaya geldiler. nbsp;

ÇÖZUM SÜRECİNİ ŞANTAJ ALETİ YAPMAYIZ
Biz her adımı bilerek hesaplayarak atarız. Çözüm süreci hepimizin çok önem verdiği bir süreçtir. Bunu sabote etmeyin dedik. Tezkere ile mazlumları koruma, elimizden geleni yapma kararı aldık. Tezkereye hayır demeyin dedik. Bakın HDP'nin tavrı ne oldu. Önce bize şantaj yapmaya çalıştılar. Çözüm sürecinde samimilerse bunun çözümü Türkiye'dir. Kobanı'ye ne yapalım diyorsanız oturup konuşuruz ama çözüm sürecinin bir şantaj aracı olmasına izinm vermeyiz. Tezkereye hayır derken aslında şunu demek istediler Türkiye Kobanı'ye girmesin. Peki biz ne yapalım. Biz gelen sığınmacıları alıyoruz, müdahaleyi zaten siz istemiyorsunuz. O zaman biz ne yapalım? Biz kararlarımızı Ankara'da alır, adımları Ankara'da atarız. nbsp;

İŞİD'E DE ESAD'A DA KARSIYIZ
CHP tezkerede Esed varsa biz yokuz dedi. İki partinin de savunduğu 2 argüman oldu. Bunlardan birisi Türkiye'nin İŞİD'e destek verdiği oldu. Kılıçdaroğlu olaylar tırmandığı zaman önce herkes sakin olsun dedi, sonra da Türkiye İŞİD'e destek verdi dedi. Bizi dünyaya şikayet etmeye çalıştı. Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bir kez daha söylüyorum. Türkiye İŞİD'e de, Esed'e de karşıdır. Bu zalimce yapılan zulümler karşısında mazlumların yanındayız. Bakalım Kılıçdaroğlu İŞİD'e de Esad'a da karşıyız diyebilecekler mi? Bütün işleri Esad ve rejimini korumak. Bunların zihninde hiç bir zaman insan hakları olmadı. CHP'ye izin verseniz Esad'ın Suriyesi gibi bir Türkiye kurar.Bu ülkeyi tek tipçi baskıcı siyasi akımlara teslim etmeyeceğiz.

BİRİLERİ TUZAK KURAR BİRİLERİ VİZYON
Eskiden CHP darbecilerle işbirliği yaparak iktidara gelmeye çalışırdı, şimdi de Paralelci vesayetle siyaset oyununa girmeye çalışıyorlar. O gösterdikleri belge aslında bir ihanet belgesidir. HSYK seçimleri yapıldı. Yargı restorasyonu derken adaletin her şeyi temeli olduğunu anlatmıştım. Oradan bir çağrıda bulundum. Yargı bağımsızlığı demokratik bir siyasal sistemin ana unsurudur. Yargının kendi içinde herhangi bir vesayetin parçası haline gelmemesi, yargının herhangi bir grubun tesiri altına girmemesi de bağımsızlığın ana unsurudur. Buradan bütün yargı mensuplarını da tekrardan tebrik ediyorum.Perşembe günü BM seçimleri olacak. Eğer tekrardan seçilirsek. DÜnyada ilk kez bir ülke 5 yıldan sonra seçilmiş olacak. Biz Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Türkiye ileride kültür ve medeniyetlerin buluştuğu bir havza olacak. Birileri tuzak kurar, birileri vizyon kurar. Biz vizyon kuruculardanız. Buradan tekrar hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu hayırlı yolun hayırlı yolcularına selam olsun

www.turkiyegazetesi.com.tr

nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...