Sergen Yalçın'dan Prandelli ve Pandev için olay sözler

Sergen Yalçın'dan Prandelli ve Pandev için olay sözler

SPOR Haberleri

TRT 1'de yayınlanan Futbol Arenası adlı spor programının yorumcusu Sergen Yalçın, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'yi eleştirdi

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendiği karşılaşmanın ardından TRT 1'de yayınlanan Futbol Arenası adlı spor programının yorumcusu Sergen Yalçın, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'yi eleştirdi. Galatasaray'ın karşısında Erciyes değil de Arsenal ayarında bir takım olması durumunda maçın '5'lik olacağını ifade eden Yalçın, Pandev ve Dzemaili hakkında da çok sert ifadeler kullandı. İşte 10 maddede Sergen Yalçın'ın o sözleri:


1-Moral gecesi oldu diyebiliriz Galatasaray'a. Oyuna dönersek; çok ağır bir Arsenal mağlubiyeti var. Israrla tutmayacak dediğimiz sistemi tüm herkesin gördüğü halde Prandelli'nin görememesi çok garip. Arsenal maçı için söylüyorum. Bu sistem tutmaz, 3'lü savunma oynayamazsın, paçavra gibi atarlar seni dedik. Çok aleni söylenen şeyler bunlar. Tutacağını da söylemedik, aksine tutmaz bu sistem. Hele Şampiyonlar Ligi'nde hallaç pamuğu gibi atarlar seni ki attılar sonuçta.


2-Türkiye Ligi'nde oynayabilirsin. Türkiye'deki takımların güç seviyesi belli çünkü. Mesela Erciyesspor maça daha iyi başladı. Pozisyonlar da buldu ama son vuruşlarda son derece etkisizlerdi. Erciyesspor sezon başından beri 8 gol yemiş, 7'si duran toptan. Kardeşim duran top çalışmıyor musunuz? Hadi 1-2 tane yedin de 7 tane yenmez yani. En azından vurdurmazsın. Aslında iyi oyuncuları da var. Hava topunda etkili isimleri de var.


3-Frikik golü de çok komikti. Ortaya yakın bir yerden gitti ama kaleci yedi golü. İki maçı ayırmak lazım. Erciyes ve Arsenal maçları hiçbir şekilde aynı olmaz. Bu akşam yine Galatasaray'ın karşısında Arsenal gibi bir takım olsaydı, maç yine 5 olurdu.


4-Ben doğru taktikle çıkarsa Arsenal'den puan alabilir diyordum ama bu kadroyla değil. Geçen hafta da söyledim. Burak-Pandev-
Sneijder... Her gelen rahatça geçti orta sahayı. Sneijder güçlü bir oyuncu değil ki. Hava hakimiyeti de yok.


5-Şu var: eğer Arsenal deplasmanında çift forvet ve bir ofansif orta saha ile oynuyorsan ve 3'lü defansla çıkıyorsan sahaya sen zaten o sonu hazırlamışsın demek oluyor teknik direktör olarak. Bu tamamen teknik direktörün hazırladığı hazin bir sondur Galatasaray için. Oyuncuları suçlamam Arsenal maçında. Çünkü bu maçta teknik direktör bu kadroyla çıkarak hazin sonu hazırlamış oluyor.


6-Geçen hafta Pandev'den bahsediyordunuz. Bahsettiğiniz Pandev hangisi? O eski Pandev mi? Yıllar öncesinde kaldı o. Eskide kaldı. Burada posası var o oyuncunun. Türkiye Ligi'nde iş yapabilir belki ama Şampiyonar Ligi arenasına çıktığında iş yapmaz kusura bakma. O yüzden kimse kimseyi kandırmasın.


7-Galatasaray Dzemaili diye bir oyuncu aldı. Ne özelliği var bu oyuncunun? Selçuk'tan Melo'dan ne fazlası var? O da koşuyor, mücadele ediyor o kadar. Yeteneği yok.


8-Erciyesspor karşısında aldığınız galibiyet niye sırıtmıyor? Çünkü Erciyes Arsenal gibi gelemiyor. Gelip ceza alanına girse bile işi bitiremiyor. Çok ciddi sıkıntıları var Erciyes takımının. Maç kazanamayan bir ekip Erciyesspor. İyi bir kadrosu var ama iyi oyunu sonuca yansıtamıyorlar bir türlü.


9-Galatasaray Erciyes'e kaybedebilirdi. Erciyes girdiği pozisyonlardan birini Galatasaray'dan önce atsaydı maçı çeviremezdı Galatasaray ve sıkıntılı bir maç olabilirdi. Öne geçtiği için aldı galibiyeti.


10-Bu maç moral oldu Galatasaray için. Güzel bir 3 puan aldılar ve lige döndüler ama Avrupa'da herhangi bir Türk takımının şansı var mı diye sorarsan bana bence yok. Beşiktaş Tottenham'a karşı iyi oynadı ama benim için önemi yok. Çünkü bir yere kadar gidersin, sonunu getiremezsin ve evine gönderirler. UEFA Avrupa Ligi zor bir turnuva. Bu kadroyla devam edemezsin, paket edip gönderirler seni. Bizim takımlarımızın Avrupa'da başarılı olması hayal. Unutalım bunu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...