Semih Şentürk Akhisar'ı fena dağıttı!

Semih Şentürk Akhisar'ı fena dağıttı!

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Başakşehir, haftaya lider giren Akhisar'ı 4-0'lık ağır bir mağlubiyetle eli boş gönderdi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında İstanbul Başakşehir ile Akhisar Belediye karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynana maç, ev sahibi Başakşehir'in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi. Başakşehir'in golleri 6. dakikada savunmacı Alexandru Epureanu'nun harika rövaşatası, 13 ve 57. dakikalarda Semih Şentürk'ün ayağından geldi. Semih, 72. dakikada penaltıdan attığı golle hem hat-trick yaptı, hem de skoru belirledi. Akhisar'da Merter Yüce 32 ve 43'te gördüğü iki sarı kartla, maçın hakemi Hakan Ceylan tarafından oyundan ihraç edildi. Başakşehir, ilk 4 haftada 4 beraberlik aldıktan sonra bu hafta galibiyetle tanıştı ve puanını 7 yaptı. Haftaya lider giren Akhisar 10 puanda kaldı ve liderliği bıraktı. Başakşehir, gelecek hafta Torku Konyaspor'a konuk olacak. Akhisar Belediye ise Kasımpaşa'yı ağırlayacak.




BAŞAKŞEHİR FIRTINA GİBİ BAŞLADI
Karşılaşmaya hakim başlayan taraf İstanbul Başakşehir oldu. Orta sahada seri paslar yapan maçın hakimiyetini ele aldı. Akhisar sadece havadan paslar ve uzaktan şutlar ile etkili olmaya çalışırken, Başakşehir cephesi daha organize gelmeye başladı.
Henüz maçın başında, 6. dakikada serbest vuruş sonrası oluşan karambolde topa harika bir rövaşata vuran Epureanu, Başakşehir'i 1-0 öne geçirdi. 13. dakikada yine Doka'nın kenardan orta şut karışımı vuruşuna arka direkte tamamlayan Semih Şentürk farkı 2'ye çıkardı.


AKHİSAR 10 KİŞİ KALDI nbsp;
Henüz 13. dakikada maçın 2-0 olmasından sonra Akhisar cephesi hem moral olarak, hem disiplin olarak oyundan düştü. Başakşehir ise savunmayı daha derine çekip, daha güvenli oynamaya başlayınca maç orta saha mücadelesi şeklinde oynanmaya başladı. Her iki takımda sürekli orta sahada top kaybı yaptı Devrenin bitmesine sayılı dakikalar kala, yaptığı faul sonrası hakem Hakan Ceylan'dan ikinci sarı kartı gören Merter Yüce takımını 10 kişi bıraktı.


BAŞAKŞEHİR, RAHAT RAHAT FARKA GİTTİ
İkinci yarıya hem Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, hem Akhisar teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay değişiklikler yaparak başladı. Gelen değişiklikler sonrası, Akhisar topa hakim olan taraf olarak görünürken, Başakşehir daha çok kontra arayan takım oldu. Fakat, Akhisar kalabalık Başakşehir savunmasını aşamadı. Dakikalar geçtikçe savunmasını öne çıkaran Akhisar, kalesinde de tehlikeli pozisyonlar görmeye başladı. 57'de savunmanın orta sahaya kadar çıktığı pozisyonda, kaleciyle karşı karşıya kalan Semih Şentürk farkı 3'e çıkardı. Akhisar, herhangi bir pozisyon bulamazken Başakşehir takımı yavaş yavaş topun hakimiyetini de ele almaya başladı. 71'de Uğur Demirok'un Visca'ya müdahalesine penaltı kararı geldi. Topun başına gelen Semih Şentürk, temiz bir penaltı vuruşuyla kendisinin 3, Başakşehir'in 4. golünü attı. Skorun 4-0 olmasından sonra oyun rölantiye döndü ve kalan bölümde önemli bir pozisyon yaşanmadı.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Merter Yüce'nin ceza sahası dışında sol çaprazdan attığı şutta, kaleci Volkan Babacan topu üstten kornere çeldi.
6. dakikada İstanbul Başakşehir öne geçti. Doka'nın sol taraftan kullandığı serbest atışta, ceza sahasında Ferreira'nın uzaklaştıramadığı topu göğsüyle kontrol eden Epureanu, sol ayağıyla yaptığı rövaşata vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-0.
13. dakikada İstanbul Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Soldan Doka'nın kullandığı korner atışı sonrası savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top aynı tarafta yine bu oyuncuya geldi. Doka ceza sahasına girmeden yerden yaptığı sert ortada, arka direkte boş pozisyonda bulunan Semih Şentürk tek vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.
35. dakikada Mossoro'nun ceza yayının sol tarafından attığı pasta, penaltı noktasının biraz gerisinde topla buluşan Visca'nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nda kaldı.
40. dakikada orta sahadan atılan uzun pas sonrası ceza sahası önünde Mehmet Akyüz'in indirdiği topa Gekas'ın gelişine vuruşunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı son anda uzaklaştırdı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Semih Şentürk'ün pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Visca'nın yerden sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla uzak direğin dibinden auta gitti.
52. dakikada Yalçın Ayhan'ın uzaklaştırdığı topu ceza sahası önünde Mehmet Akyüz kafayla içeri gönderdi. Penaltı noktası önünde topla buluşan Gekas'ın kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, Volkan üzerine gelen topu kontrol etti.
57. dakikada İstanbul Başakşehir skoru 3-0 yaptı. Mossoro'nun pasıyla ceza sahası sol tarafında topla buluşan Semih Şentürk, sol ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, kendisinin 2, takımının da 3. golünü attı.
71. dakikada Visca ceza sahasında Uğur Demirok'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Hakan Ceylan, çizgi hakeminin uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi.
72. dakikada penaltı atışını kullanan Semih Şentürk, topu filelere yollayarak skoru 4-0 yaptı.
Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Hakan Ceylan, Ekrem Kan, İbrahim Bozbey
İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Visca, Mahmut Tekdemir, Mossoro (Dk. 67 Rotman), Sedat Ağçay, Doka (Dk. 46 Tayfun Pektürk), Semih Şentürk (Dk. 78 Perbet)
Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Kerim Zengin, Ferreira (Dk. 78 İsmail Konuk), Uğur Demirok, Güray Vural, Bruno (Dk. 63 Ntibazonkiza), Merter Yüce, Zokora, Mehmet Akyüz, Bilal Kısa (Dk. 46 Djoum), Gekas
Goller: Dk. 6 Epureanu, Dk. 13, 57 ve 72 (penaltıdan) Semih Şentürk (İstanbul Başakşehir)
Kırmızı kart: Dk. 43 Merter Yüce (Akhisar Belediyespor)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...