Sakarlığı tuttu

Sakarlığı tuttu

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi finalindeki hataları hafızalardan henüz silinmeyen kaleci Karius, Caner’e çarparak gelen topu inanılmaz hatasıyla kaleye buyur etti. Yine Caner’in sebep olduğu penaltıda Rosenberg sonucu ilan etti.

MURAD TAMER

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’ndaki ikinci maçına çıkan Beşiktaş deplasmanda Malmö karşısında ummadığı bir yenilgi yaşadı. İstanbul’daki 20 derecelik havadan 5 derecelik İsveç’e giden siyah-beyazlılar sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Fenerbahçe derbisinde başladığı kadro değişikliği sürprizlerine devam eden teknik direktör Şenol Güneş, Oğuzhan’ın yerine Necip, Quaresma’nın yerine Gökhan Töre ve Babel’in yerine de Lens’e ilk 11’de yer verdi. Bu alternatif kadro sezon başından bu yana Beşiktaş’ın en baskılı başladığı maça imzasını attı. Lens, Love ve Gökhan Gönül ile ilk 20 dakikada net fırsatlar yakalasa da temsilcimiz golü bulamadı. Seyircisinin desteğini arkasına alan İsveç ekibi 30. dakikadan itibaren oyunu dengelemeye başladı. Top kontrolü Beşiktaş’ta olsa da beklediğimiz gol gelmeyince soyunma odasına 0-0’lık skorla girildi.

Şanssız gol
Beşiktaş ikinci yarıya aynı kadroyla başladı. Hiç beklenmedik bir anda çok şanssız bir golle siyah-beyazlılar geriye düştü. Vindheim’in sağ çizgiden yaptığı ortada Caner Erkin’e çarpıp yön değiştiren top ağlarla buluştu. Golden sonra ataklarını daha da sıklaştıran Beşiktaş, 67’de Vagner Love ile gole çok yaklaştı ama kaleci Dahlin gole izin vermedi. Şenol Güneş 70. dakikada maç başından itibaren etkisiz olan Ljajic’i çıkarıp Quaresma’yı oyuna aldı. Bu değişikliğin hemen ardından Pepe ağları sarssa da ofsayt bayrağı havadaydı. Caner Erkin 76’da ceza sahası içinde Vindheim’e yaptığı müdahale sonrası Malmö takımı penaltı kazandı. Topun başına geçen Rosenberg farkı 2’ye çıkaran golü attı. Kalan dakikalarda temsilcimizin çabaları sonuç vermedi ve Beşiktaş deplasmanda Malmö’ye 2-0 yenilerek gruptaki ikinci maçında yenilgiyle tanıştı.

Ne yaptın Karius?
Beşiktaş’ın yıldız kalecisi Loris Karius, Malmö karşısında yediği golle gecenin en çok konuşulan ismi oldu. Vindheim’in sağdan yaptığı orta, Caner’in sırtına çarpıp kaleye yöneldi. Alman kaleci kornere tokatlamak isterken ıskalayınca, top çataldan ağlarla buluştu.

Motivasyonumuz yoktu
Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, 2-0’lık mağlubiyet yüzünden büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Tecrübeli hoca “Gole kadar belki zaman zaman top kayıpları yaptık ama pozisyon vermeden taşıdığımız maçta yediğimiz gol sonrası oyun tamamen koptu. En büyük tepki orada gelmeliydi. 1-0’a rağmen maçı almamız gereken durumdayken, etkili atak sayımız fazla olmadı. Değişikliklerin de sonuç vermemesi buraya tam motive olarak gelmediğimizi gösteriyor. Kazanma hırsı ve ruhunun düşük seviyede kaldığını düşünüyorum. Hem hücum edemedik, hem savunma yapamadık. Bu kadar kötü bir futbol beklemiyordum. Demek ki onları maça hazırlayamamışım’ dedi.

UEFA’nın gafı
Malmö ile deplasmanda yapılan karşılaşma öncesi Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin’in doğum günü kutlandı. UEFA Avrupa Ligi’nin Twitter hesabı ise 30 yaşına giren Caner’in yaş gününü F.Bahçe formasıyla attığı gol görüntüsüyle kutlayınca taraftarlar protesto etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...