Hayata dönüş!

Hayata dönüş!

SPOR Haberleri

Kâbus dolu haftalar geçiren ve morale çok ihtiyacı olan sarı-lacivertliler Islam Slimani'nin iki golüyle hayati önemde bir galibiyet aldı. Kadıköy'de futbolcuların ve taraftarların aylar sonra yüzü güldü

EMİN ULUÇ

Ligde olduğu gibi Avrupa'da da kötü bir başlangıç yapan F.Bahçe, grubun averaj takımı olması beklenen, ancak Anderlecht'i yenerek rakiplerine korku salan Spartak Trnava'yı konuk etti. Kadıköy'de oynanan bu maçta sarı-lacivertlilerden beklenen şey gol şovu yapması olurdu. Ama takımın başında tarihi tersten yazan Cocu, sırtında da Rize hezimetinin ağırlığı olunca sonucu kestirmek pek mümkün görünmüyordu. Avrupa'nın beş büyük liginde ve Süper Lig'de en çok oyuncu değişikliği yapan hoca unvanlı Cocu, bu sefer sınırları zorlamış, sadece kadroyu değiştirmekle kalmamış, taktiği de 3-5-2'ye çevirmişti. Savunma hattı 3 stoperden oluşuyor, kanatlarda ise iki bek yer alıyordu. Tarihin en kötü performansına rağmen tribünleri boş bırakmayan taraftarın müthiş desteğiyle maça başladı sarı-lacivertliler. Ama oyuncular, pozisyonlarına ve kurguya uymakta o kadar zorlanıyordu ki, ilk yarı tribünlerin ıslıkları ve Ersun Yanal tezahüratlarıyla sona erdi.

İlk galibiyet...
Taraftarı heyecanlandıran, takımı coşturan ve zaman zaman tek başına ayakta kalan genç Elif Elmas, umudun tek temsilcisi gibiydi Fenerbahçe'de. Özellikle de sahada "sırıtan" Reyes ve Frey'e, bildiğini okuyan Ayew'e inat! İlk yarıda iki kafa vuruşuyla kaleyi yoklayan ama ağları havalandıramayan Slimani, Elif'in arzusuna biraz daha katılınca kilit açıldı. 51'de ceza sahasında oluşan karambolü iyi değerlendiren Cezayirli tribünlerin yüzünü güldürdü: 1-0. Spartak henüz golün şokunu atlatamamıştı ki, 54'te Ayew'le farkı açmaya yaklaştı sarı-lacivertliler ama savunma son anda araya girdi. 57'de Elif'in gol girişimi de kaleciye takıldı. Ancak 68'de Ayew'in soldan ortasına kafayı vuran Slimani, Spartak'ın puan umudunu tüketti: 2-0. Karşılaşma bu skorla tamamlanırken, zorlu Başakşehir maçı öncesi Avrupa Ligi'nde ikinciliğe yükselmek sarı-lacivertlilere moral oldu.

Yeni taktik 3-5-2
Kötü gidişe çare arayan ve sezon başından beri değişik on birlerle sahaya yayıldığı için eleştiriler alan F.Bahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu dün Spartak önüne 3-5-2 dizilişiyle çıktı. Defans üçlüsünü Neustadter, Skrtel, Diego Reyes’ten oluşturan Hollandalı çalıştırıcı ileride de çift forvet (Slimani-Frey) kullandı. Cocu oldukça cesur bulunan kararının karşılığını önemli bir galibiyetle aldı ve kredi kazandı. Hatırlanacağı gibi iki sezon önce Alberto Pereira da takımını ısrarla 3-5-2 sistemiyle sahaya sürmüş daha sonra eski başkan Aziz Yıldırım tarafından görevine son verilmişti.

Jailson: Birlik olacağız
F.Bahçe'nin ön liberosu Jailson, "Öz güvenimizi geri getirmek için kazanmamız önemliydi. Zor bir durumda olduğumuzu biliyorum ama bu durumdan birlik olarak çıkabiliriz. Bunun için pazar günü Başakşehir'i de yenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Böyle devam etmeliyiz
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Elif Elmas, "Golleri ikinci yarıda bulabildik. Böyle devam etmek istiyoruz. Kendimle ilgili çok şey söylemek istemiyorum ama elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum her zaman" açıklamasında bulundu.

İhtiyacımız vardı
F.Bahçe'de dün formasına kavuşan Martin Skrtel, "Biz birlikte kazanıp, birlikte kaybediyoruz. Bugün 90 dakika oynayıp kazanmamıza yardımcı olduğum için mutluyum. Kulüp üzerinde kötü bir hava vardı ve bu galibiyet iyi oldu" ifadelerini kullandı.

ÜÇLÜ ÇEKTİLER
Son derece üzücü haftalar geçiren F.Bahçe'de futbolcuların yüzü dünkü galibiyetle nihayet güldü. Slimani'nin iki golüyle kazanan Sarı Kanaryalar maçın bitiminin ardından sevincini taraftarıyla birlikte yaşadı. F.Bahçe tribünleri oyuncuları soyunma odasına göndermedi. Futbolcuları çağıran taraftarlar karşılıklı üçlü çekti.

Daha iyi olacağız
Dün geceye damga vuran Islam Slimani maçın ardından ilginç konuştu. "Bu skor ilerisi için bize güven verecektir. Sorun bir adaptasyon sorunu değil. Herkes üzerine düşeni yapınca işler düzelecek" diyen Cezayirli yıldız, "Bazen takım halinde fedakarlık yapmak zorundasınız, bana göre ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Çok daha iyi olacağız" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...