Sahne senin İstanbul: Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın en büyüğü belli olacak

- Güncelleme:
Sahne senin İstanbul: Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın en büyüğü belli olacak

SPOR Haberleri

Bütün dünyanın gözü 2005’te unutulmaz bir finale ev sahipliği yapan İstanbul’da olacak. İngiliz ekibi Manchester City ile İtalyan temsilcisi İnter, Olimpiyat Stadı’nda en dev kupa için kapışacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 sezonunun şampiyonu İstanbul’da belli olacak. İngiliz ekibi Manchester City ile İtalyan temsilcisi İnter, Olimpiyat Stadı’nda 22.00’de başlayacak karşılaşmada Avrupa’nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak. Futbolda Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyon bütün gözlerin İstanbul’a çevrilmesine sebep olacak. 2005’te unutulmaz bir finale sahne olan Olimpiyat Stadı yeni şampiyonu belirleyecek. 

İKİ TÜRK KARŞI KARŞIYA

Hangi takım kazanırsa kazansın, kupa bir Türk futbolcunun ellerinde havaya yükselecek. Manchester City’nin kaptanı İlkay Gündoğan ile İnter’in göz bebeği millî futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nu karşı karşıya getirecek karşılaşmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Müsabaka, TV8 ve Exxen’den naklen yayınlanacak. Biletler günler öncesinden tükendi. Olimpiyat Stadı’nda 72 bin, televizyonları başında da milyonlarca taraftar bu heyecana ortak olacak. 

CHELSEA’YE KAYBETMİŞLERDİ

Yıllardır Pep Guardiola ile Premier Lig’e kasıp kavuran Manchester City, Avrupa kupalarında şampiyonluk göremedi. İlk finaline 2020-2021 sezonunda Chelsea’ye karşı çıkan ‘Maviler’ sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. City, ilk Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için mücadele edecek. 

FİNALLER ÜLKESİYİZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan dev finalin futbol ziyafetine sahne olacağını söyledi. “Önemli finallere ve organizasyonlara ev sahipliği yapmış bir ülkeyiz. Keyifli bir final bizi bekliyor” dedi. 

STAT MAÇA HAZIR

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin oynanacağı Olimpiyat Stadı’nda son hazırlıklar tamamlandı. Stadın çimlerinin bakım çalışmaları bitirilirken maça gelecek taraftarların giriş çıkışları ve güvenlik önlemleriyle ilgili planlamalar yapıldı. Kale arkalarına İnter ile Manchester City’nin logosu resmedildi, isimleri yazıldı. 

MESELE HAALAND DEĞİL

Inter teknik direktörü Simone İnzaghi, ‘Halaand’ı nasıl durduracaksınız?’ şeklinde gelen soru üzerine “Haaland muhteşem ama bütün City’yi durdurmamız gerekli” dedi. Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu ise “Üzerimizde baskı hissettimiyoruz. Eminim ki ülkem arkamda. Onlar dualarını eksik etmeyeceklerdir. İnşallah bu maçta gol atarım” diye konuştu.

DEV KUPAYI ÜÇ DEFA ALDILAR

İtalyan devi İnter, ‘Kupa 1’i tarihinde üç defa müzesine götürdü. 1963-1964 sezonunda Real Madrid’i 3-1, 1964-1965 sezonunda Benfica’yı 1-0, 2009-2010 sezonunda Bayern Münih’i 2-0 yenerek kupayı kazanan İnter, 1966-1967’de Celtic, 1971-1972’de de Ajax’a kaptırdı. 

İSTANBUL TURU

Dev final için İstanbul’a gelen her iki takım taraftarları, turistik yerleri gezdi. Özellikle tarihî yarımada en çok ziyaret edilen yerlerden oldu. Taraftarlar Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı’da alışveriş yaptı, tekneyle Boğaz turu gerçekleştirdi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...