Pepe siyah beyazlı camiada heyecanlı bir akım başlattı

Düzenleyen:
Pepe siyah beyazlı camiada heyecanlı bir akım başlattı

SPOR Haberleri

Kupalar kazanmaya devam etmek istiyorum. Sürekli gelişen Beşiktaş içinde kendi izlerimi bırakmak istiyorum. Taraftarın ilgisine sahada cevap vereceğim

Siyah-beyazlılar için dün tarihî bir gündü... Dünyaca ünlü stoper Pepe için imza töreni vardı. Son 10 yıldır Real Madrid’de üst düzey bir oyun sergileyen, PSG, Juventus ve Inter gibi takımların istediği süreçte Beşiktaş’ı tercih eden Portekizli oyuncu, Vodafone Park’ta törene katıldı. İmza töreninde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Pepe’nin dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes de vardı. Pozitif ve heyecanlı görünen Pepe önemli mesajlar verdi:

*Büyük bir mutluluk içerisindeyim. Başkan ve yönetim çok uğraştı. Aileme gösterdikleri ilgi zaten ortada. Kendimi Beşiktaş ailesinin bir parçası olarak görüyorum. Taraftarın ilgisine sahada göstereceğim performansla teşekkür edeceğim. Bu formayı bir an önce giymek için heyecanlanıyorum.

 

*Hedefim kupalar kazanmaya devam etmek. saha içinde herşeyimi vermeyi seviyorum. Her gün çalışmayı seviyorum. Sahada tüm benliğimi takımım için veren biriyim. Son 5 senede gelişen, ilerleyen bir Beşiktaş var. Ben de bu gelişen Beşiktaş içinde kendi izlerimi bırakmak istiyorum.

 

*Taraftarlar hırsımdan kuşku duymuyordur herhalde. Her oynadığım kulüpte fazlasıyla göstermişimdir. Büyük maçları severim ve hırsımı göstereceğime inanıyorum. Beşiktaş’ın kupalar kazanacağına inancım olmasaydı burada olmazdım.Tüm oynadığımız kupaları kazanmak istiyorum.

*Şampiyonlar Ligi’nde güzel bir şekilde ilerleyeceğimize inanıyorum. Hatta bir gün bu hayalle devam edersek Şampiyonlar Ligi
kupasını da kazanabiliriz. Beşiktaş’ın bazı maçlarını izlemiştim. Quaresma bana hocamızın ne kadar iyi bir insan olduğunu anlattı.

PEPE’NİN TÜRKÇE MESAJI:

 

âlemin gözü yaşlı Pepe artık Beşiktaşlı

İmza töreni öncesinde BJK TV’ye konuk olan Pepe transferindeki önemli etkenin taraftar olduğunu söyledi. Programın sonunda Türkçe mesaj veren ve “Alemin gözü yaşlı, Pepe artık Beşiktaşlı” diyen Portekizli futbolcu transferini şöyle anlattı: “Beşiktaş taraftarından ilk mesajlar gelmeye başladığında karar sürecim hızlandı. Orada kulüple bir kan bağım oluştu, sempati doğdu. Aslında Konfederasyon Kupası’nda kararımı vermiştim. ‘Evet ben bu kulüpte oynamalıyım’ demiştim. Bana, aileme gönderilen mesajlar önemliydi. Yorucu bir süreç oldu ama Kartal pençesi yapmadan rahatlamadım.” 

MALİYETİ: 9, 5 milyon € garanti
Beşiktaş Kulübü, Pepe hakkında KAP’a bildirimde bulundu. Açıklamaya göre siyah-beyazlı kulüp 2 sezon için 34 yaşındaki Portekizli stopere 9,5 milyon avro garanti ücret ödeyecek. Maçlarda ise puan başına 4 bin avro alacak. 

96 milyonluk kredi çekildi
Beşiktaş Kulübü, kredi kullanımı yaptı ve bu konuda KAP’a bildirimde bulundu. İşte o açıklama: “Şirketimiz ile Denizbank AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ (konsorsiyum bankaları) arasında, güncel banka kredilerinin refinansmanı ve ticari borçların finansmanında kullanılmak üzere 96 milyon 400 bin dolar muadili kredi kullanımı konusunda mutabakata varılmıştır.”

ORMAN’IN PEPE YORUMU:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman: “Bizim birinci işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek. Taraftarımızın çok istediği bir futbolcuydu, çok baskı yaptılar bize. Onları mutlu ettiğimiz için çok memnunuz. Çok önemli bir kariyeri ve kişiliği olan bir oyuncuyu aldık. Pepe dünya çapında bilinen bir futbolcu. Beşiktaş da dünyanın sayılı kulüplerinden birisi. Ama biz ismimiz duyulsun diye yapmıyoruz transferleri. Ana niyetimiz başlayacak olan ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak”

 

ORMAN’DAN TRANSFER YORUMU: Aboubakar için 8-10 vermeyiz

“Stoper bölgesine hamle yaptık bir de forvet bölgesine hamle yapacağız. 6 Eylül’e kadar transfer dönemi devam ediyor. Pahalı fiyatlarla ekonomimizi bozmak istemiyoruz. Aboubakar arzu ettiğimiz bir oyuncu. Şartlar uyarsa transfer etmek istiyoruz. 1 senesi kalmış oyuncuya 8-10 milyon avrolar vermeyiz.”
Talisca’ya zam değil jest olur 
“Talisca henüz gelmedi ve annesiyle alakalı bir durumu varmış. Dönmezse kontratının gereğini yaparız. Ücretinde değişim yok, olacaksa jest olur ve buna da yönetim kurulu karar verir. Böyle bir durum içerisinde asla değişiklik yapmam. Beşiktaş’ın üzerinde hiçbir oyuncu ve kişi yoktur. Beşiktaş dünyanın en büyük kulübüdür.”
Sosa’dan bize  gelen bir şey yok
“Sosa’nın bize gelmek istediği yönünde bir bilgi bana gelmedi. Gelse de bunu sizinle paylaşmam. O zaman pazarlığın ne anlamı olur! Sosa giderken bizi üzdü ama oynadığında önemli performans gösterdi. Mario Gomez’e gelince... Biz Gomez’i sevdik o bizi sevdi. Çok sevseydi kulübüyle sözleşmesini uzatmazdı.”

PEPE’Yİ ÖZEL KILAN...
Gelmiş geçmiş en iyi stoper

Beşiktaş’ın yeni transferi Pepe şu an akadar Türkiye’ye gelen en kariyerli stoper olarak öne çıktı. Tam adı Kepler Laveran Lima Ferreira olan Pepe,  kulüp ve millî takım bazında önemli başarılar sağladı, kupalar kaldırdı.  Türkiye’ye gelmeden önce De Boer ve Popescu Barcelona’da, Ujfalusi Atletico Madrid’de, Skrtel ve Song Liverpool’da, Ferrari ve Zago Roma’da top koştursa da bu büyük takımlarda Pepe’nin başarı seviyesine ulaşamadı.

AVRUPA BASINI PEPE İÇİN NE YAZDI?

Real Madrid’de bulamadığını Beşiktaş’ta buldu
Marca: “Pepe, Beşiktaş ile imzaladı. Portekizli futbolcu, Real Madrid’den layık olduğunu düşündüğü teklifi alamamasının ardından ayrılma kararı almasına sebep olan sözleşmeyi Beşiktaş ile imzaladı.  PSG ve M. City gibi Avrupa’nın büyük kulüplerinin tekliflerini kabul etmeyen Pepe, artık Beşiktaş’ta oynayacak.”
El Pais: “Beşiktaş, iki yıllığına Pepe’yi transfer etti. Real Madrid’de 10 sezon forma giyen 34 yaşındaki Pepe, geleceğini FIFA Konfederasyonlar Kupası sonunda belirledi.”
Ojogo: “Pepe, Beşiktaş ile milyonluk sözleşme imzalıyor.” 
Abola: “Pepe Portekiz Millî Takımı’ndan arkadaşı Quaresma ile aynı takımda oynayacak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...