Olimpiyatları neden kazanamadık, sebep doping ve Suriye mi

Olimpiyatları neden kazanamadık, sebep doping ve Suriye mi

SPOR Haberleri

Uluslararası basına göre, İstanbul'un seçilememesinde, doping haberleri ve Suriye etkili oldu.Dünya basını, Tokyo'nun en güvenli tercihi olduğunu belirtti.

Uluslararası basına göre, İstanbul'un seçilememesinde, doping haberleri ve Suriye krizi etkili oldu. Dünya basını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Tokyo'yu seçerek en güvenli tercihi yaptığını belirtti. 2020 Olimpiyatları'nın Japonya'nın başkenti Tokyo'ya verilmesi dünya basınında geniş yer buldu. Türkiye'nin neden kazanamadığı üzerine yorumlar yapıldı. İngiliz yayın kurumu BBC, İstanbul'un kampanyasının, doping haberleri ve komşu ülke Suriye'deki sorunların üstesinden gelemediğini yazdı. Amerikan CNN televizyonu, "Türkiye'nin altyapısını iyileştirme ihtiyacı ve Suriye'deki durumun bazı komite üyelerini rahatsız ettiğine" işaret etti. nbsp; Amerikan New York Times gazetesi, ''İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyatı ve Paralimpik Oyunları'na seçilememesinde Gezi olayları etkili oldu'' dedi. Fransız haber kanalı i-Tele, İstanbul'un güvenlik ve deneyimsizlik sorunlarının kurbanı olduğunu kaydetti. Fransız televizyonuna göre, Türkiye'nin gelişmekte olan ülke olması da projenin finansmanı konusunda soru işaretleri uyandırdı. İngiliz Daily Telegraph, Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin kararı verirken, doping olaylarıyla buna karşı verilecek mücadeleyi dikkate aldıklarını kaydetti. Dünya basınına göre, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Tokyo'yu tercih ederek en az riskli seçimi yaptı. Fransız Le Monde gazetesi, komitenin Tokyo'yu seçerek finansal ve teknik güvence kartına oynadığını yazdı. New York Times da, Japonya'nın büyük etkinlikleri organize etme deneyimi ve ekonomik açıdan verdiği güven duygusunun başarısında payı olduğuna dikkat çekti. BBC, Japonya Başbakanı'nın Fukuşima'daki sızıntının, 240 kilometre uzaktaki Tokyo'ya zarar vermediği ve bundan sonra da vermeyeceğine ilişkin sözlerinin süreçte etkili olduğunu aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...