Zırhlı araç yetmedi, PKK'ya karşı özel tim kuruldu

Zırhlı araç yetmedi, PKK'ya karşı özel tim kuruldu

GÜNDEM Haberleri

Sözde KCK asayiş adıyla eylem yapan PKK sempatizanlarına karşı sıkıntı yaşayan polis yeni önlemler aldı.Özel kıyafet giyen özel eğitimli birim oluşturuldu.

PKK'nıneylemler yaptığı Cizre'ye özel SWATbirimi kuruldu. Sözde 'KCK asayiş' adıyla Cizre 'de eylem gerçekleştiren terör örgütü sempatizanlarına karşı zırhlı araç sıkıntısı yaşayan polis yeni önlemler aldı. Kurşuna ve yanmaya dayanıklı kıyafet giyen özel eğitimli birim oluşturuldu. Terör örgütü PKK 'nın sözde asayiş birimleriyle her gün en az 10 eylem gerçekleştirdiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri yeni önlemler aldı. Mevcut zırhlı araçların yetersiz olması nedeniyle toplumsal olaylara çoğu zaman müdahale etmekte zorlanan polis bu durumu aşmak için özel bir birim oluşturdu. Oluşturulan birimdeki polisler toplumsal olaylara müdahale için özel eğitildi.
-KURŞUNA DAYANIKLI-
Özel timdeki polisler toplumsal olaylarda yaya olarak faaliyet gösterecek. Olay çıkaran grupların arasına girip tespit ettikleri şüphelileri gözaltına alabilecek. Yanmaya, kısa namlulu silah ve el yapımı patlayıcılara karşı dayanıklı olan kıyafetler polislere teslim edildi. Söz konusu kıyafetler Türkiye'de sadece Cizre'de kullanılıyor. Özel kıyafetler kask, boyunluk, yelek ve bacakları aşağıdan yukarıya koruyan çelik plakalardan oluşuyor.
-YAYA MÜDAHALE İMKANI-
Bugün'de yer alanÖzel birime; dayanıklı kıyafetlerin yanı sıra içi biber gazı dolu misket büyüklüğünde mermi atan silahlar da verildi. Yeni ekipman ve oluşturulan özel ekiple beraber toplumsal olaylarda suç işlediği bizzat tespit edilen şahıslar biber gazı ve gazlı mermi ile etkisiz hale getirilerek gözaltına alınabilecek.
-GAZ KULLANILACAK-
Aynı anda çok sayıda bölgede olay çıkararak eylem gerçekleştiren ve terör örgütünün propagandasını yapan şüpheliler yaya zırhlı polislerin gazlı mermisiyle etkisiz hale getirilerek.
-Yeterli sayıda zırhlı araç yok-
Türkiye'de en çok toplumsal olayın yaşandığı Cizre'nin en büyük sıkıntısını zırhlı araç yetersizliği oluşturuyor. Provokasyon amaçlayan örgüt milisleri polisin müdahale gücünü azaltmak için aynı anda dörtten fazla noktada yol kesip eylem gerçekleştiriyor. Yeterli sayıda zırhlı araç olmadığı için müdahalelerde gecikme yaşanıyor.
-Sözde asayiş biriminde çocuklar ön safta-
Ciz shy;re shy;'de çı shy;kan olay shy;lar shy;da ey shy;lem shy;le shy;ri ger shy;çek shy;leş shy;ti shy;ren shy;le shy;rin ne shy;re shy;dey shy;se ta shy;ma shy;mı 15 ya shy;şın shy;dan kü shy;çük ço shy;cuk shy;lar shy;dan olu shy;şu shy;yor. Bu shy;nun bi shy;rin shy;ci ne shy;de shy;ni böl shy;ge shy;de nü shy;fu shy;sun faz shy;la ol shy;ma shy;sı. Nü shy;fu shy;sun faz shy;la ol shy;ma shy;sıy shy;la mad shy;di sı shy;kın shy;tı çe shy;ken ai shy;le shy;ler ço shy;cuk shy;la shy;rı shy;nı oku shy;la gön shy;dere shy;mi shy;yor. İkin shy;ci ana et shy;ken ise şart shy;lar ne olur shy;sa ol shy;sun 15 ya shy;şın shy;dan kü shy;çük ço shy;cuk shy;lar tu shy;tuk shy;lan shy;mı shy;yor. Şüp shy;he shy;li shy;ler su shy;çüs shy;tü da shy;hi ya shy;ka shy;lan shy;sa shy;lar sav shy;cı shy;lık ta shy;ra shy;fın shy;dan ser shy;best bı shy;ra shy;kı shy;lı shy;yor. 15 ya shy;şın shy;dan bü shy;yük ço shy;cuk shy;lar ise an shy;cak el shy;le shy;rin shy;de mo shy;lo shy;tof shy;kok shy;tey shy;li ya da el ya shy;pı shy;mı pat shy;la shy;yı shy;cı var shy;ken ve yüz shy;le shy;ri mas shy;ke shy;liyken tes shy;pit edil shy;di shy;ğin shy;de tu shy;tuk shy;la shy;na shy;bi shy;li shy;yor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...