Nefesleri kesen Galatasaray Anadolu Efes derbisinde kazanan Sarı-Kırmızılılar oldu

Nefesleri kesen Galatasaray Anadolu Efes derbisinde kazanan Sarı-Kırmızılılar oldu

SPOR Haberleri

Sinan Güler'in 17 sayı 5 top çalmayla yıldızlaştığı maçta, Efes'i mağlup eden Ataman'ın öğrencileri, 5. haftada dördüncü galibiyetini aldı

Türkiye Basketbol Ligi'nin 5. haftasının merakla beklenen derbisinde G.Saray Liv Hospital, Anadolu Efes'i 77-76 yendi. Maça hızlı başlayan Efes, ilk üç dakikayı Lasme ve Saric'in sayılarıyla 10-4 önde geçti. Erceg ve Sinan'ın basketleriyle rakibini yakalayan G.Saray, ilk periyotu Micov'un basket faulüyle 20-19 ileride bitirdi. İkinci çeyrekte Furkan Aldemir'in sayılarıyla farkı açan sarı-kırmızılılar, farkı çift hanelere taşıdı: 39-28. Efes bu bölümde oyuna Perperoglou ile tutunsa da devre, 42-38 G.Saray lehine sonuçlandı. İkinci yarıya Perperoglou, Bjelica ve Saric'in sayılarıyla giren Efes, 25. dakikada Janning'in basketiyle skoru 50-50'de eşitledi. Ancak G.Saray, Sinan, Arroyo ve Furkan'la son 10 dakikaya 61-57 önde girmeyi başardı. Kazananın belli olacağı son çeyrek büyük çekişmeye sahne oldu. 35. dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkaran (66-57) G.Saray'a, Efes'in genç yıldızı Furkan Korkmaz cevap verdi: 69-66. Perperoglou ve Saric'in 5 faulle kenara gelmesinin ardından oyuna ağırlığını koyan Efes'in genç yıldızı Cedi Osman, 1.5 dakika içinde attığı sayılarla takımını maça ortak etti. Bitime 3 saniye kala üçlük bölgesinde atış halindeyken faule maruz kalan Cedi, serbest atış çizgisinden 2 sayı bulabildi ve G.Saray salondan 77-76 galip ayrıldı.


En skoreri Sinan GÜLER
G.Saray'da en skorer isim 17 sayı atan Sinan Güler oldu. Avrupa Ligi'nde Neptunas'a 18 sayı atarak kariyer rekorunu kıran milli yıldız, 5 de top çaldı. Bu arada sarı-kırmızılıların 37 yaşındaki pivotu Kerem Gönlüm, karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak maçı yarıda bıraktı.

Nefesleri kesen Galatasaray Anadolu Efes derbisinde kazanan Sarı-Kırmızılılar oldu

İŞTE O POZİSYON
G.Saray-Efes maçının son anında çalınan faul tartışmaya sebep oldu. Cedi Osman'a müdahale eden Erceg'in hareketine hakemler faul çaldı ve 2 atış verdi. Pozisyonu monitörden tekrar izleyen hakemler sonra 3 atışa hükmetti. Ancak Cedi Osman 3 atışın ikisini sayıya çevirdi ve kazanan takım G.Saray oldu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...