Cesare Prandelli nihayet sistemini oturttu

Cesare Prandelli nihayet sistemini oturttu

SPOR Haberleri

Galatasaray'ı sürekli değişik kurgularla sahaya süren İtalyan çalıştırıcı, 4-2-3-1'den randıman aldı

Kasımpaşa galibiyetinin ardından deplasmanda Karabük karşısında da üç puana ulaşarak zirve inadını sürdüren G.Saray'da Teknik Direktör Cesare Prandelli nihayet aradığı sistemi buldu. Bir türlü kadro istikrarı sağlayamayan İtalyan teknik adam, ligin ilk karşılaşmalarında 3-5-2 sisteminde karar kılmış daha sonra Pandev'i de forvette kullanarak 4-4-2'ye dönmüştü. Prandelli, Süper Lig'de ise Makedon oyuncunun yerine forvette Burak'ın yerine Olcan'ı tercih etmişti. Ancak bu iki kurgu Galatasaray'ın özellikle Şampiyonlar Ligi'nde isteği sonuçları alamamasına neden olmuştu. İtalyan çalıştırıcı farklı Başakşehir yenilgisi sonrasında 4-2-3-1'de karar kıldı ve o maçtan bu yana Galatasaray, ligde üst üste 2 galibiyet alarak "Zirve yolunda ben de varım" dedi.
Sürekli ilk 11 değiştirme hastalığından da kurtulan İtalyan çalıştırıcı, Karabükspor galibiyetinin ardından da bu sistemle yola devam edeceğini açıkladı. Prandelli, formda olmasına rağmen sırf sistemi bozmamak adına Umut Bulut'u yedek soyunduracağını ve tek forvetle maçlara çıkmaya devam edileceğini ifade etti.
Amrabat ve Bruma kalıcı
Galatasaray'da sezon başında Malaga'ya kiralanan ve İspanyol ekibinde bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Amrabat'a tekrar sarı-kırmızılı forma yolu gözüktü. Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, "Onu tekrar kadromuzda görmek istiyoruz. Yeni sezon için düşüncemiz pozitif. Bruma ise çok genç ve yetenekli. Ancak sabırlı olması gerek. Bruma'dan vazgeçmedik" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...