Mustafa Akçay, Konyaspor maçı ardından değerlendirmelerde bulundu

/ Kaynak: CHA
Mustafa Akçay, Konyaspor maçı ardından değerlendirmelerde bulundu

SPOR Haberleri  / CHA

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, üst üste oynayacakları 3 maçlık serinin ilkinde galip geldikleri için mutlu oluklarını söyledi.

Akçay, 2 - 0 kazandıkları Torku Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, önemli bir dönemeçte, önemli bir müsabakayı geride bıraktıklarını belirterek, "Seri maçların peş peşe olduğu bir döneme giriyorduk, onun ilk müsabakasıydı. Bence maçın başlangıcındaki bazı sıkıntıları saymazsak maçın başından sonuna kadar oyunu forse eden, rakip alana hızlı ve çabuk çıkabilen bir takım görüntüsü verdik. Üçlü serinin birinci müsabakasını geride bıraktık. Kazandığımız için çok mutluyuz." dedi. Futbolda puanın önemine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, konuşmasına şöyle devam etti: "Sadece bazı oyun güzelliklerine ve hareketlerin estetik olmasına takılmamak lazım. Puan almak çok önemli ve bugün önemli puanlar alarak puan sayımızı da yükseltmiş olduk. Tepedeki takımlarla uzaklaşmadan yolumuza devam ediyoruz. Bunu da dikkate almak gerekir." Biraz daha hızlanmak, rakiplerle birebir boğuşup kazanma oranlarını yükseltmek ve saha içerisindeki mücadele anlayışlarını artırmak istediklerini ifade eden Akçay, bunun için de çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Akçay, taraftarın maça ilgisinin az olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Bizim seyircimiz çok daha seviyesi yüksek, heyecanı, mücadelesi yüksek mücadeleleri hatırlıyor. Onlarla büyümüş veya onlarla mutlu olmuş insanlar. Onlardan sadece şunu anlamalarını bekliyoruz; bir süreç başladı. Bir takımın taraftarı olmak onun sadece iyi oynayıp oynamadığıyla akalı değildir. Onu yürükten seversiniz. Onu kötü gününde de tutup yerden ayağa kaldırırsınız, güze gününde de başınızın biraz daha üstünde taşırsınız. Bu bir anlayıştır, bir bakış açısıdır. Bizim seyircimizin çok güzel ve kaliteli şeyler görmüş olması seyir sevkini biraz aşağıda gördüğü anda böyle bir tepki verebilir. Çok normaldir ama zaman içerisinde onlar da bizimle buluşacak." nbsp;Maçta sakatlanarak oyundan çıkan Soner'in sakatlığıyla ilgili kesin durumun ise çekilecek MR sonrası belli olacağını da belirten Akçay, kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz ve Volkan Şen'le ilgili ise hafta içerisinde bir açıklama yapacağını kaydetti. nbsp;

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ
Trabzonspor forması altında ilk kez bir maçta 90 dakika forma giyen Jose Bosingwa, zorlu bir maçı geride bıraktıklarını söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Özellikle ilk yarıda iki takımda birbirini tarttı. İkinci yarı ise biz risk alarak oynadık ve hak edilmiş bir galibiyet aldık. Bizim için çok iyi bir maç oldu." diye konuştu. Attığı 2 golle galibiyetin mimarlarından olan Mustafa Yumlu da maça tedirgin başladıklarını ve bu nedenle özellikle ilk yarıda istedikleri gibi oynamadıklarını ifade etti. İkinci yarı ise oyunun hakimiyetini ele aldıklarını anlatan genç savunmacı, "İkinci yarının başında gol attık ve güvenli oynadık. Attığımız ikinci golde bizi daha da rahatlattı. Lazio maçı öncesi moral bulduk. Perşembe günü Laziao ile Trabzonspor tarihi için çok önemli bir maç oynayacağız. Taraftarlarımız sonuç ve skor ne olursa olsun inşallah bizim yanımızda olur ve bizi alkışlar." dedi.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...