Müjdat Gürel'den Galatasaray'ın dev rakibinin analizi

Müjdat Gürel'den Galatasaray'ın dev rakibinin analizi

SPOR Haberleri

Premier Lig uzmanı Müjdat Gürel'den Galatasaray'ın dev rakibinin analizi 'Chelsea ideal bir rakip'

İnişli çıkışlı bir görüntü çizen Chelsea, hem içeride hem dışarıda Basel'e kaybedince, Mourinho basın toplantılarında bu sezondan fazla bir beklenti içinde olmadıklarını söylemeye başladı. Steaua Bükreş'e karşı seyrettiğim Chelsea hiç de iç açıcı bir futbol oynamadı. 1-0 galibiyetin en pozitif görünen tarafı gol yemediler.Chelsea aynı Chelsea değil, 2006'dan bu yana Şampiyonlar Liginde hiç maç kazanamamış, şamar oğlanı pozisyonundaki Steaua'ya karşı bile zorlandıklarını görünce "Galatasaray'a Chelsea çıksın" diyordum içimden.Terry, "Chelsea karşı takımı bitirme içgüdüsünü geliştirmek zorunda" diyorsa, yapılacak çok iş var Chelsea'de.
Hem defansta hem de önde problemleri var. Demba Ba oynadığı maçlarda ışıl ışıl parlıyor performansıyla, ancak yeterince gol atamıyor. Yıldızlarla dolu orta sahası var ama Şampiyonlar Ligi'nde favori değiller. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, kötü olduğu zamanlarda bile yarı final ve final oynadılar. Chelsea, hafta sonu kendi evinde oynadığı Crystal Palace maçını 2-1 almasına rağmen, zaman zaman kötü oynamaya meyilli bir takım görünümündeydi. Maç içinde rakibine teslim olduğu dönemler bir hayli fazlaydı.
Yine de Chelsea'nin sağı solu belli olmaz diyorum. Hele hele Jose Mourinho'nun kötü oynarken bile sonuç elde edebilen bir teknik adam olduğunu unutmayalım.
Kim bilir Mourinho, belki Drogba'yı yardımcı antrenör olmaya ikna etmek için, Galatasaray ile eşleşmek de istemiş olabilir. Mourinho "Kral Didier" diye çağırdığı Drogba'nın Stamford Bridge'e gelip taraftarlar tarafından ayakta alkışlanmasını eski öğrencisinin Chelsea ile bağının taze kalmasını düşünüyor olabilir. nbsp;
Chelsea'nin santrfor sıkıntısı hâlâ çözülmedi. Mourinho, Drogba'nın ürkütücü fiziksel varlığını şu anki Chelsea takımında santrfor olarak görmek istediği kesin. Eto'o, Torres ve Demba Ba'dan verim alamadıkça, altı maçta beş gol atan Drogba'ya hem taraftarlar hem de teknik ekibin gıpta ettiği bilinen bir şey.
Real Madrid'i sindirmiş bir Galatasaray'ın Chelsea için kolay bir lokma olmadığının farkında olan ilk kişi Jose Mourinho. nbsp;
MÜJDAT GÜREL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...