Mancini ne yapmak istiyor!

Mancini ne yapmak istiyor!

SPOR Haberleri

İtalyan teknik adam defansif bir oyun kurguladı ama Galatasaray birçok pozisyon verdi

Roberto Mancini'nin ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim.Özellikle evinde oynadığı maçlarda önde baskı yapan ve rakibini hataya zorlayarak gol bulan Galatasaray, dün gece tipik bir Anadolu takımı gibi pres yiyen takım oldu.İtalyan teknik adam bu kadar defansif bir oyun kurgulayınca, Karabükspor da rahat rahat Galatasaray'ın üzerine geldi.
Bence Mancini'nin oynatmak istediği sistemi Galatasaraylı futbolcular da anlamadı. Saha içinde tam bir kargaşa yaşandı. İtalyan çalıştırıcı, defansı sağlam tutup, kontratak oynamayı tercih etmeyi düşündü desem, kanat oyuncusu yoktu.
Ceyhun'un oyundan alınırken, taraftarların tepki vermesini normal bulmuyorum. Çünkü suç burada Ceyhun'da değil, onu alıştığı bölgenin dışında oynatan Mancini'deydi.
Burada Ceyhun yerine, Engin veya Yekta tercih edilebilirdi. Zaten orta sahadaki Ceyhun-Melo-Selçuk şeklindeki diziliş, Selçuk'u da bozdu.
Kısacası alıştığımız Galatasaray'dan çok farklı bir Galatasaray vardı dün gece Türk Telekom Arena'da.
İşin ilginç tarafı Mancini, savunma ağırlıklı bir takım sahaya süren ve savunma kurgusuna çok fazla önem verdi ama Galatasaray çok fazla pozisyon verdi.
Karabükspor mağlup olmasına rağmen iyi bir oyun sergiledi, final paslarında biraz daha becerikli olsalardı, İstanbul'dan 3 puanla ayrılabilirlerdi.
Galatasaray'ın çok fazla pozisyona girememesin en önemli sebebi, ileride Burak Yılmaz'ın top tutamaması ve sürekli ofsaytta yakalanmasıydı.
Sneijder geldiği günden beri en iyi maçlarından birini çıkardı. Özellikle ikinci goldeki vuruşu müthişti. Dün gece takımını sırtlayan isim oldu.


MAÇIN ADAMI
Wesley Sneijder


KIRILMA ANI
Puygrenier'in kırmızı kartı





Ümit Karan yazıyor



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...