Avrupa bu kız için seferber

Avrupa bu kız için seferber

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da sarışın, mavi gözlü bir kız çocuğu yıllarca ailesi sandığı Roman çiftten alındı. Küçük kızın bebekken kaçırıldığı zannediliyor.

Sarı saçları, mavi gözleri ve utangaç bakışıyla kameralara yansıyan 4 yaşındaki küçük bir kız Yunanistan'da günün konusu oldu. Kim olduğunu ve gerçek ailesinin nerede bulunduğunu bilmeyen küçük kızla ilgili haberlerin basında yer almasıyla birlikte, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 2 bin 400 nbsp;ihbar telefonu ve e-maili geldiği belirtildi. 'Maria' adı verilen küçük kızı, polis bir Roman kampında tesadüfen buldu. Polis ekiplerinin, kampta yürüttüğü rutin kontrol sırasında, küçük kızın anne ve babası olduğunu iddia ettiği kişilerle hiçbir benzerliği olmadığı dikkati çekti. Çocuğun ebeveyni olduğunu iddia eden iki kişinin ifadesi alındı. nbsp;Yapılan DNA testinin sonucuyla çiftin, küçük kızın ailesi olmadığı ispatlandı. Ailenin yanından alınan küçük kızın bakımını gerçek ailesi bulunana kadar bir yardım derneği üstlenecek. Yunanistan hükümeti, küçük kızın ailesinin bulunması için ellerinden geleni yapacağını açıkladı. Romanca konuşan küçük kız, Yunanca anlayabiliyor ve işaret dilinde iletişim kurabiliyor. nbsp;Uzmanlar, ağır bir travma geçiren kızın, çocuk ticareti kurbanı olabileceği görüşünde. Küçük kızın bulunması, kayıp çocuklarını arayan aileler için umut oldu. 6 yıl önce Portekiz'de kızları kaybolan McCann ailesinin ümitleri arttı. Tutuklanan çift, çocuk kaçırma ve farklı sahte kimlikler kullanmak suçlarıyla yargılanacak. Çiftin, Yunanistan'ın farklı bölgelerinde farklı kayıt numaralarıyla 14 çocuğu olduğu ortaya çıktı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...