Lugano 'Ayrılık kararını bir yıl önce almıştım'

Lugano 'Ayrılık kararını bir yıl önce almıştım'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Diego Lugano, takımdan ayrılık sürecine ilişkin itirafta bulundu 'Ayrılık kararını bir yıl önce almıştım'

Uruguay'ın Dünya Kupası baraj maçında Ürdün ile oynayacağı maç öncesinde İstanbul'da bulunan Diego Lugano, gazetecilerin sorularını cevapladı. nbsp;Fenerbahçe'den ayrılmasının aslında şike davası ile ilgili olmadığının altını çizen Lugano, "5 yıl geçirdikten sonra kariyerim için değişiklik yapmam lazımdı. Aslında ayrılık kararını ben tam bir sezon önce almıştım. " ifadelerini kullandı. Lugano, şike davası ile takımın dağıldığını ve beraber olabilseler harika işler yapabileceklerini de söyledi.
"ÇAYI ÖZLEDİM"
Kariyerinin en iyi 5 yılını Türkiye'de geçirdiğini söyleyen Lugano, "Çocuklarım Türkçe biliyor. Eşim de anlıyor ama ben (kafasına vurarak) bir türlü öğrenemedim. Türk Çayı'nı çok özledim. Dünyanın başka hiçbir yerinde böyle çay yok. Günde en az 20 tane çay içiyordum." diye konuştu.
Aziz Yıldırım'ı da öven Lugano, "Birçok kulüpte futbol oynadım, birçok başkanla çalıştım ama onun gibi tutkulusunu görmedim. Başka bir örneği yok. Her şeyi Fenerbahçe. Ondan çok şey öğrendim." diye konuştu. nbsp;
"TÜRKİYE'DE PROFOSYONELLİK YOK"
Türkiye'de profosyonel anlayışta sorunlar olduğunu söyleyen Lugano, "Uruguay'ın nüfusu 3 milyon. Kadıköy kadar. Türkiye 70 milyon. Neden Türkiye halen istediği seviyede değil, bunun cevabı sizde. Mesut ve İlkay niye Almanya'da oynuyor? Gökhan İnler neden İsviçre milli takımında? Bu isimler Türk. O yüzden soruna biraz buradan bakmak gerekir." ifadelerini kullandı. 2006-2011 arasında Fenerbahçe forması giyen Lugano, ardından PSG ve Malaga'da oynamış, bu sezon öncesinde West Bromwich'e transfer olmuştu. (Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...