Kazasız belasız

Düzenleyen:
Kazasız belasız

SPOR Haberleri

Markovic’le öne geçen, Diego atılınca bocalayan sarı-lacivertliler yediği beraberlik golü sonrasında oyunu tutarak, UEFA Avrupa Ligi’nde son 32'ye kaldı

M.EMİN ULUÇ

Avrupa Ligi'nde final hedefleyen Fenerbahçe, A Grubu'ndaki son maçında Celtic'i ağırlarken, yürekler Kadıköy'de kulaklar Amsterdam'dan gelecek Ajax zaferindeydi. İskoç lideri karşısında alacağı 1 puanla bile üst tura çıkacak olan sarı-lacivertliler, zirve hedeflediği için galibiyete odaklanmıştı. Glasgow'da 2-0 mağlubiyetten 2-2 beraberlik çıkaran temsilcimizde birbirinden önemli eksikler vardı. Ama inanç her derde devaydı. Fenerbahçe ilk düdükle Celtic kalesine yüklendi. Temsilcimiz 10 kişiyle saldırıyor, Celtic 11 kişiyle savunuyordu. Henüz 4. dakikada Mehmet Topal'ın sert şutu yan direkte patladı. 22'de ise gol vuruşu yapmaya hazırlanan Nadir Çiftçi'ye Ba mükemmel bir hamleyle engel oldu. 29'da Diego'nun uzaktan şutunu güçlükle çelen kaleci Gordon, dönen topta Josef'in şutunu da omuzuyla kornere yolladı.
Diego'ya rağmen tur geldi
Ancak Fener'in durmaya niyeti yoktu. Tam saha presle rakibini bunalttı sarı-lacivertliler. Ayağa seri paslarla başını döndürdü Celtic'in. Dengesi bozulan İskoçlar direnmekte zorlanırken, 39'da Gökhan Gönül'ün akıl dolu pasında kaleci Gordon'un hatasını Markovic cezalandırdı: 1-0. Fenerbahçe aradığını bulmuştu ama durmaya niyeti yoktu. Devre arasına galip giren sarı-lacivertliler ikinci yarıya daha da hırslı başladı. Akın akın geliyordu Fener. Soldan Hasan Ali ile Alper bindiriyor; sağdan Gökhan ve Markovic yükleniyordu. Josef-Mehmet Topal ikilisinin tapuladığı orta alanda Diego istediği gibi at koşturuyordu. Golün eli kulağındaydı ki, 67'de Diego topsuz alanda Johansen'e arkadan tekme attı. Belçika'lı hakem de sambacıyı oyundan attı. Celtic cesaretlendi. 75'te Lustig sağdan ortaladı, oyuna 1 dakika önce giren Commons uçarak kafayı vurdu, sarı-lacivertlilerin liderlik umudu ağlarda kaldı: 1-1. Neyse ki korkulan olmadı. Maç bu skorla tamamlandı. Fenerbahçe, Avrupa macerasına "devam" dedi.

Kazasız belasız

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...