Kayseri evinde Galatasaray'a da 'dur' dedi

Düzenleyen:
Kayseri evinde Galatasaray'a da 'dur' dedi
SPOR Haberleri

Süper Lig’e iki de ikiyle başlayan sarı-kırmızılı takım Yasin’le öne geçtiği maçta Welliton’un golüne engel olamadı

Burhan Can TERZİ

Süper Lig’e 2’de 2 ile başlayan Galatasaray, Süper Lig’in 3. haftasında renktaşı Kayserispor’a konuk oldu. Cimbom, geçen hafta tarihî rakibi Fenerbahçe’ye kök söktüren Kayseri karşısında mücadeleye etkili giriş yaptı ve oyun hakimiyetini kısa sürede sağladı. Sağ kanattan Bruma ile rakibini ürküten Aslan, daha maçın başı denebilecek bir dakikada, 12’de golü buldu. Portekizli sağ çizgide topu geri çekip, alçaktan ortasını gönderdi. Eren’i geçen top Yasin’in ayağına geldi. Tecrübeli isim de meşin yuvarlağı tavana astı: 1-0. 

Kayseri hatayı affetmedi

Golden sonra da oyunun inisiyatifini uzun süre elinde tutmaya devam eden G.Saray’ın 35’ten sonra dengesi bozuldu.  Üst üste akınlar yapan ev sahibi Kayseri 40’ta eşitliği sağladı. Mijailovic sağdan altı pas üzerine ortaladı. Hakan’ın hamlesiyle top Welliton’un önünde kaldı, sambacı affetmedi: 1-1. İlk yarı karşılıklı gollerle sona ererken Olde Riekerink devre arası radikal bir hamle yaptı. Sarı-kırmızılılarda Selçuk ile Yasin kenara gelirken, De Jong ile Josue oyuna girdi. Josue sağ kanada konuşlanırken, Bruma da sola geçti. 

Cimbom duvarı aşamadı

İkinci yarıya G.Saray istekli başladı. 57’de Sneijder pasıyla topla buluşan Bruma, soldan etkili bir vuruş çıkardı ama Muammer gole izin vermedi. Son 30 dakikalık bölümde Galatasaray hızını bir türlü artıramayınca istediği baskıyı bir türlü kuramadı ve organize hücumlar gerçekleştiremedi. 82’de Sneijder’in ortasına Hakan Balta iyi yükseldi fakat kaleci Muammer yine geçit vermedi. Kalan dakikalarda da Galatasaray’ın atakları bir sonuç vermeyince ilk iki haftanın kazananı Cimbom Kayseri’de 1 puana razı oldu: 1-1.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...