Kasa doldu

Düzenleyen:
Kasa doldu
SPOR Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan temsilcimiz Beşiktaş'ın hesabına önceki gün itibariyle 12,7 milyon Euro (43,5 milyon TL) yatırıldığı bildirildi.

2015-2015 sezonunu şampiyon tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazanan Beşiktaş, bu başarısının karşılığını görmeye başladı. UEFA'nın, Devler Ligi gruplarında mücadele eden takımlara, hak ettikleri katılım bedelini hafta başında ödediği ifade edildi.

25 milyon Euro'nun 12.7'si yatırıldı
Hürriyet'te yer alan habere göre; gruplara katılım ve yayın geliri olarak 25 milyon Euro (85.7 milyon TL) kazanmayı garantileyen Beşiktaş'ın hesabına önceki gün itibariyle 12,7 milyon Euro (43.5 milyon TL) yatırıldı. UEFA, siyah beyazlı kulübün hak ettiği paranın geri kalan kısmını Ocak 2017'de ödeyecek. Gruptaki ilk 2 maçında Benfica ve Dinamo Kiev ile berabere kalarak 2 puan toplayan Beşiktaş, bu puanların karşılığında da 1 milyon Euro para ödülü alacak.

Şampiyonlar Ligi gruplarına katılan takımlar 12 milyon Euro alıyor. Gruplardaki her galibiyet için UEFA, 1.5 milyon; beraberlik için 500 bin Euro ödüyor. İkinci tura çıkan takımlara ekstra 5,5; çeyrek finalistlere 6 milyon ve yarı finalistlerlere ise 7 milyon Euro daha ödenecek. Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımın kasasına 15, 2. olan takımın kasasına ise 10.5 milyon Euro girecek. Süper Kupayı kazanan takım 4 milyon Euro, diğer finalist ise 3 milyon Euro alacak. Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takım grup maçlarının hepsini kazandığı takdirde toplamda en az 52 milyon Euro kazanabilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...