Karar uygulanacak

Karar uygulanacak

SPOR Haberleri

TFF Başkanı Nihat Özdemir yeni yabancı kuralına itiraz eden kulüplere tepki gösterdi.

"Yabancı sınırı hakkında TFF kararını verdi ve uygulayacak. Kulüplerimiz neden karara itiraz ediyorlar anlamış değilim" diyen Özdemir, "Birçok kulübümüz Tahkim'e gitti. Tahkim Kurulu müracaatları reddederse, 2020/21 sezonu sekiz yabancıyla oynanacak" ifadelerini kullandı.

> Altısı kulübede
Başkan, "Bir defa yabancı sözleşme sıralamasında değişiklik yapmadık. 14 tane yapabilirler. Sahada 8 olacak, 6'sı kulübede olabilir. Bir takımda 3 Türk futbolcu oynamalı. 2019/20'de oynanan bütün maçlarda ilk 11'lerde yabancı sayılarının ortalaması 7.52! Bizim rakam 8. Neden bu 7.52 varken, 8 demişken bu itirazları yapıyorlar" sözlerini kullandı.

Altyapıyı düşünün
∂ Özdemir, "Hem medya mensuplarına, hem de kulüp yöneticilerine sesleniyorum. Bu kararın birçok alt noktası var. Siteden açıkladık. Kulüpler göz gezdirsin. Türk futboluna önem verdiğimiz kadar, altyapıdan gelene de önem veriyoruz. Mali şartlarda FFP'ye göre kulüpler maddi durumlarını ayarlamalılar. Altyapıya yönelmeliler. Biz hepsini düşündük" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...