Kara Kartal paramparça

Kara Kartal paramparça

SPOR Haberleri

Şenol Güneş’le geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde fırtınalar estiren siyah-beyazlı takım dün taraftarına şoku yaşattı. Belçika ekibi Samatta (2), Ndongala ve Piotrowski’nin golleriyle sonuca giderken, Vagner Love’un iki sayısı yetmedi

MURAD TAMER

Pepe, Atiba, Babel, Ljajic ve Adriano gibi önemli eksiklerle çıktığı maçta Genk’i misafir eden Beşiktaş, iç sahada son yılların en kötü futbolunu oynayınca hezimet yaşadı: 2-4. Maça ev sahibi gibi başlayan Genk oldu. Belçika ekibi Beşiktaş’ın yarı sahasına iyice yerleşince Oğuzhan bir ara isyan ederek takım arkadaşlarına “İleri çıkın” şeklinde bağırdı. Babel’in yokluğunda şans bulan Lens ile Quaresma’nın sürekli kanat değiştirerek rakibi şaşırtma çabaları işe yaramadı. Dalga dalga yüklenen Genk, Samatta’nın 23’te attığı golle öne geçti. Tolgay Arslan 27’de sakatlanınca yerine giren Roco stopere, Necip ise ön liberoya geçti. Genk 35’te Samatta ile çok net bir fırsatı değerlendiremedi ve Kartal ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

En ağır yenilgi
Siyah-beyazlı futbolcular soyunma odasına “Sabrımız taşıyor adam gibi oynayın” tezahüratları altında girdi. Şenol Güneş varlığı bile belli olmayan Larin’i çıkarıp Love’u oyuna alarak ikinci devreye başladı. Beşiktaş’ın futbolunda hiç değişiklik yoktu ikinci yarıda. Samatta 69’da tekrar sahne aldı ve bu sezon bütün kulvardaki 16. golüne imza atarak farkı 2’ye çıkardı. Vagner Love’un 74’teki golü skoru 2-1’e getirince Beşiktaş biraz hareketlendi. Ancak siyah-beyazlılar yine de tehlikeli ani atakları engelleyemedi. İki dakika arayla Ndongala ve Piotrowski’den gelen goller skoru 4-1’e taşıdı. Love’un 86’daki golü farkı 2’ye indirdi. Bu skorla Beşiktaş, 11 Nisan 2016’da açılan Vodafone Park’taki en ağır mağlubiyetini yaşamış oldu.

Taraftar isyan etti
Genk mağlubiyeti taraftarların sabrını taşırdı. Siyah-beyazlı taraftarlar kötü futbola büyük tepki gösterirken, “Yönetim bu takım senin eserin” şeklinde tezahüratta bulundu. İlk yarı sonunda Tolga Zengin’in yönlendirmesiyle tribünlere doğru giden Beşiktaşlı futbolcular yoğun bir şekilde yuhalandı. Takımlarının kötü futboluna büyük tepki gösteren siyah-beyazlı taraftarların, top çevirme sırasında Genkli futbolcuları alkışlaması da dikkat çekti. Öte yandan yönetime tepki gösterirken Şenol Güneş’e ise büyük destek verdi. Tribünlerin bir bölümü ise “Söylesene bize hoca, takım neden oynamıyor” diye bağırdı.

Problem bensem ayrılırım
Beşiktaş’ın yıldızı Ricardo Quaresma, taraftar tepkisine alındı. Q7, “Çok çalıştık ama olmadı. Şans da yanımızda değildi. Beşiktaş taraftarı tepkiyi bana göstersin. Genç futbolculara göstermesin. Problem bensem ayrılmaya hazırım. Ancak takımımızdaki genç futbolcular bundan etkileniyor. Taraftarlarının genç futbolculara destek olması lazım” dedi.

Ayağa kalkmalıyız
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Genk maçının ardından açıklamalarda bulundu. Özellikle ilk yarıda rakibe teslim olduklarını söyleyen Güneş, “Hızlı bir atakta kalemizde golü gördük. Bundan sonra da oyunun kontrolü rakibe geçti. İkinci yarı biraz baskı yapıp hücum etmeye çalıştığımızda da goller buldular. Çok basit hatalardan goller yedik. Kötü bir oyun, kötü bir sonuç. Bizden daha iyi oynadılar. Takım özellikle ilk yarıda oyun disiplininden çok kopuktu” dedi.

Savaşmak lazım
Şenol Hoca, taraftarın tepkisiyle ilgili olarak da “Sevinç ve tepkileri bazen abartılı kullanabiliyorlar. Bu sefer de öyle oldu. Bu kulüp başkanıyla, teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarıyla bir bütün. Kazanınca ve kaybedince de bir ekibiz. Teslim olup, savaşmayan bir takım olursanız, büyük takım olamazsınız. Bu mağlubiyetten sonra daha güçlü, inançlı ve birbirimize destek olarak yürümemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...