Geleceğe dönüş!

Geleceğe dönüş!

SPOR Haberleri

Süper Lig'de kâbus yaşayan sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi grup maçında Bakkali'nin golleriyle iki farklı geri düştü... Silkinip kendine gelen Phillip Cocu'nun ekibi çok eleştirilen Frey'le farkı bire indirdi, Hasan Ali takımına bir puandan çok daha fazlasını getiren golü attı...

UĞUR AKTAN

Hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve oynadığı 6 resmî maçtan sadece 1 galibiyet çıkartabilen Fenerbahçe, Anderlecht ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki iddiasını sürdürdü. 2-0 geriye düştüğü maçta 1 puanı arka arkaya bulunan gollerle kurtaran Phillip Cocu'nun öğrencileri böylece grupta 4 puana ulaştı. Dengeli başlayan maçta gol perdesi 35. dakikada açıldı. Kums'un derinlemesine pasına iyi hareketlenen Bakkali bekletmeden yaptığı düzgün vuruşla ilk yarının skorunu belirleyen isim oldu: 1-0. İkinci yarıya da iyi başlayan Belçika temsilcisinin, maçın en dikkat çeken isimlerinden biri olan Bakkali ile farkı ikiye çıkarması uzun sürmedi. 49'da sağ kanattan içe kat eden yıldız oyuncu çok şık bir gol vuruşuyla Harun'u ikinci defa mağlup etti: 2-0.

Cocu oyunu tuttu
Farkın ikiye çıkmasının ardından silkenenen sarı-lacivertli takım, bu sezonun en tartışılan transferi Frey ile yeniden umutlandı. 53'te Anderlecht orta sahasının savunmaya vermek isterken kaybettiği topu iyi değerlendiren İsviçreli oyuncu ceza sahasına hareketlendi ve düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi 2-1. Rakip kaleye daha kalabalık yüklenen Fenerbahçe 57'de ise eşitliği yakaladı. Frey'in pasıyla topla buluşan Hasan Ali Kaldırım iki rakibini ekarte ederek vurdu ve kaleci Didillon'u mağlup etti: 2-2. Son bölümde bu sezon hiç forma şansı bulamayan Oğuz Kağan Güçtekin'in yanı sıra Ayew'i de oyuna alan Cocu'nun bu hamleleri Fenerbahçe'nin oyunu tutmasını sağladı ve temsilcimiz 2-0 geriye düştüğü Belçika deplasmanından altın değerinde 1 puanla döndü.

Kabak çıktı!
Maçın Bulgar hakemi Georgi Kabakov, verdiği kararlarla büyük tepki topladı. Faul kararlarında çifte standartlarla düdük çalan Kabakov, sadece ilk 45 dakikada Fenerbahçe aleyhine 13, Anderlecht aleyhine 6 kez faul çaldı, temsilcimizin hızını kesti. Bulgar düdük ilk yarının sonunda Fenerbahçe'nin pozisyona dönüşecek atağını 'avantaj' verebilecek olmasına rağmen kesti. Slimani isyan edince sarı kart gördü. Özellikle ilk yarıda Fenerbahçeli oyunculara, faul kararının bile şüpheli olduğu pozisyonlarda kartlar çıkaran Kabakov'un hışmından, Jailson, Skrtel ve Isla da kurtulamayarak sarardı.

Fener bu defa 3-5-2
Son maçlarda 4-4-2 ile takımını sahaya süren Phillip Cocu, Spartak Trnava'yı 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmada denediği 3-5-2 taktiğini Anderlecht deplasmanında da kullandı. Hollandalı teknik adam üçlü savunmayı Roman, Skrtel, Reyes'ten kurdu.

Ayew yedek başladı
Fenerbahçe'de hafif sakatlığı bulunan ve son antrenmanda denenen Andre Ayew, Phillip Cocu tarafından on birde kullanılmadı. Ankaragücü maçını düşünen Hollandalı çalıştırıcı oyuncuyu riske etmezken ikinci yarıda sahaya sürmeyi tercih etti.

Barış gözden düştü
F.Bahçe'de sezon başında sık sık on birde yer alan Barış Alıcı dünkü Anderlecht maçının kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Phillip Cocu genç oyuncusunu sakatlığı olmamasına rağmen tercih etmedi ve on sekiz kişilik listeye kendisini dahil etmedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...