İsmail Kartal: 'Galatasaray'ı ezdik'

İsmail Kartal: 'Galatasaray'ı ezdik'

SPOR Haberleri

F.Bahçe Teknik Direktörü, "Son 12 yıldaki bütün Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının istatistiklerini çıkardım. En ezici üstünlüğümüz Süper Kupa'da" dedi

Fenerbahçe'deki geleceği tartışılmaya başlanan Teknik Direktör İsmail Kartal, basın mensuplarıyla Samandıra'da yaptığı sohbet toplantısında son derece iddialı açıklamalar yaptı. Göreve gelmesinin ani olduğunu ifade eden Kartal, "Herkes hazırda bekliyordu da ben gelip işin başına geçmedim. Aksine herkesi bir yerlerden getirdim. O süreçte günlerce evime gidemedim. Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'la çalışıp başarılı olduk. Allah 19 senelik antrenörlük hayatımda bana teknik direktörlüğü de nasip etti. Türkiye'nin en iyi takımının başındayım" derken, "Tüm verilerde birinciyiz. Eksik yanlarımız var ama genelde birçok takımdan iyi durumdayız. Şampiyon olacağız" ifadesini kullandı. Hem kendisinin hem de takımın zamana ihtiyacı olduğunun altını çizen İsmail Kartal, "Bu sezon aramıza Diego Ribas katıldı. Kendimize uygun bir futbol oynamaya çalışıyoruz. İyiysek iyiyiz kötüysek kötüyüz" diyerek eleştirileri hak etmediklerini savundu.
Akhisar maçında dalgınlık oldu
Maç performanslarına dikkat çeken İsmail Hoca, "Olimpiakos ve Roma karşılaşmalarından sonra Kuyt'ın, 'Şampiyonlar Ligi maçları gibi oynadık ve çok da başarılı olduk' sözü durumu özetliyor. Süper Kupa'da G.Saray'a karşı 120 dakika mücadele verdik. Son 12 yıldaki F.Bahçe-G.Saray maçlarının teknik istatistiklerini çıkardım. G.Saray'a karşı teknik istatistiklerde en ezici üstünlük sağlayarak kazandığımız maç Süper Kupa maçı oldu. Topla oynama, pas, ikili mücadele, orta, gol pozisyonu, korner, topun sende kalması, topla buluşma oranları, aklınıza her ne geliyorsa. Her alanda üstünlük kurduk" diye konuştu. Karabük maçında 3 güzel gol attıklarını, Trabzon deplasmanında ise 2 net gol fırsatı yakaladıklarını söyleyen Kartal, "Antep maçında 5-6, Akhisar'da 14 gol pozisyonumuz var. Pozisyona giriyoruz. En çok orta, pas yapan, topu rakip ceza alanına taşıyan takım biziz. Sadece isabette ve ikili mücadelelerde biraz sıkıntımız var" dedi. Kartal, Gekas'ın performansıyla ilgili olarak ise, "Çok fırsatçı, kurt bir oyuncu. O maçta zamanlama hatası, dalgınlık oldu. O da zaten bunları kovalıyor" yorumunu yaptı. gt; M.Emin ULUÇ


KARTAL'DAN İNCİLER
gt; "İster inanın ister inanmayın, başkan beni bir gün bile 'Şu oynasın bu kenarda otursun' diye aramadı. Bazıları, bunları konuşarak beni yıpratmayı, küçük düşürmeyi istiyor." nbsp;
gt; "Oyundan çıkan oyuncuların tavrı varsa da bu çok önemli değil. Dünyanın her yerinde futbolcular bunu yapıyor, yapabilir de. Sinirlerine hakim olamıyor ve soyunma odasına gidiyor. Olabilir."
gt; "G.Saray bir şeyler deniyor. Yeni hocaları Prandelli bir şeyleri oturtmaya çalışıyor. Bizde de durum aynı. Şampiyonlar Ligi maçları oynuyorlar ama derbilerin farklı bir havası var."
gt; "Diego çok kariyerli bir oyuncu. Türkiye ligi sert bir lig. Burada kaos futbolu oynanıyor. O da zamanla buna alışacaktır. İlk 11'de başladığı maçlar olduğu gibi sonradan da oyuna girebilir."


Emenike olayı bitti
Gaziantep maçındaki bir anlık olayın çok abartıldığını söyleyen İsmail Kartal, "Emenike olayı kapandı" dedi. Oyuncularla problem yaşadığı yönündeki eleştirilere, "Benim yıldızlarla sorunum yok. Takım içinde de oyuncuların bir sıkıntısı yok" cevabı veren Kartal, "Emenike'yle oturduk konuştuk, konu kapandı. Emre'yle de arasında bir gerginlik yok. O bu takımın en önemli oyuncularından birisi" ifadesini kullandı. Kartal, "Emenike'nin kalbi çok temiz. Bu adamlar savaş görmüş, yoklukta yetişmiş. 5 yaşından bu yana savaşla, kanla büyümüşler. Bunlar kolay şeyler değil. Futbol altyapısı güçlü değil ama Allah vergisi gücü, hızı ve yetenekleri var. Biz de ona yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...