Hezimetin faturası İsmail Kartal'a çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hezimetin faturası İsmail Kartal'a çıktı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fenerbahçe ile tarihî bir sezon başlangıcı yaparak taraftarın gönlüne taht kuran İsmail Hoca bugün ‘istenmeyen adam’ oldu. Kartal, Danimarka rezaletinin tek sorumlusu olarak gösteriliyor...

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Ne muhteşem başlangıç ne paramparça edilen istatistikler İsmail Kartal’ı kurtaracak gibi değil. Sarı lacivertlilerin, Trabzonspor yenilgisiyle dağılan pembe tablosu Nordsjaelland hezimetiyle yerini karabulutlara bırakırken camia, daha düne kadar adını aşkla haykırdığı tecrübeli teknik adamı hedef tahtasına koydu. Yaşanan sakatlıklara, kadrodaki eksiklere rağmen Danimarka’da yaşanan rezaletin kabullenemeyeceğini inanan sarı lacivertli taraftarlar, bu durumun İsmail Kartal’ın eseri olduğunu iddia etti. Kartal’ın oyun ve oyuncu tercihlerini doğru bulmayanlar hocaya ateş püskürdü.

PAHALIYA MAL OLABİLİR

İsmail Kartal’ı istifaya davet edenler, yönetimin hocayı görevden almasını isteyenlerle yarışırken, bir grup da eleştirilerine opsiyon koydu! Bu hafta Kadıköy’de Sivas’ı konuk edecek Fenerbahçe’nin alacağı sonuç ve ortaya koyacağı futbol tribünlerin de yönünü belirleyecek görünüyor. Kötü gidişin devam etmesi hâlinde sosyal medyadaki tepkinin tribüne sıçraması kesin. Fenerbahçe daha önce benzer durumlar yaşamış ve bunun sonucunu ağır ödemişti. Kartal üzerinden çıkacak bir savaş sarı lacivertlilere bir kez daha pahalıya patlayabilir.

20 YIL SONRA REZALET

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 20 yıl sonra dağıldı. Sarı lacivertliler, 2004-05’teki 6-2’lik Manchester United mağlubiyetinden sonra ilk defa uluslararası arenada kalesinde altı gol birden gördü. Fenerbahçe Avrupa’daki en farklı yenilgisini 1975-76’daki Şampiyon Kulüpler 
mücadelesinde 7-0’la Benfica deplasmanında almıştı.

BİR DE LİVA OLMASA

Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısında tel tel döküldü. Savunma kurgusu tamamen değişen sarı lacivertlilerde Livakovic, kalesinde altı gol görürken, altı net kurtarışa da imza attı. Livakovic âdeta çift haneli hezimetten takımını kurtaran isim oldu. Hırvat kaleci, ceza sahası dışından iki şutu önlerken, ceza sahası içinde karşı karşıya dört pozisyonda başarılıydı.

SON MAÇI BEKLİYOR

Fenerbahçe de Galatasaray da Avrupa’da gruptan çıkabilmek için son maçlarını kazanmak zorunda. Fenerbahçe son maçında Spartak Trnava’yı evinde yenerse, grup liderliği için Ludogorets-Nordsjaelland maçının skorunu bekleyecek. Galatasaray da şu anda ikinci sıradaki Kopenhag’ı deplasmanda yenmesi halinde M. United-B. Münih maçının sonucuna bakmaksızın son 16 turuna kalacak.

BİR ANDA ÇÖKTÜ!

Üst üste gelen sakatlıkların da etkisiyle sarı lacivertlilerin rotası şaştıFenerbahçe ligde ve Avrupa’da aldığı seri galibiyetlerle 19’da 19 yaparak bütün dikkatleri üzerine çekmişti. Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da istatistikleri darmadağın eden sarı lacivertliler dünya manşetlerini süslerken, taraftarlar şampiyonluk şarkıları söylemeye başlamıştı. Ancak her şey Trabzonspor maçıyla darmadağın oldu. Bu maçla çöküşe geçen Fenerbahçe, sonrasındaki dört karşılaşmada iki yenilgi, bir beraberlik alırken, sadece Kadıköy’de Karagümrük’e diş geçirebildi. Ligdeki liderliğini averajla da olsa koruyabilen sarı lacivertliler, Avrupa’da ise zirveden üçüncülüğe geriledi.

İRFAN CAN'A KÜFÜR

Nordsjaelland maçının bitiş düdüğüyle tribüne koşan İrfan Can Kahveci’nin neden tepki gösterdiği ortaya çıktı Millî oyuncunun menajeri Batur Altıparmak, “Rakip takım tribününde bulunan bir Türk taraftar ısınmalar dâhil sürekli İrfan’a ve ailesine küfrediyor. İrfan da oyuna girerken ‘maç sonu görüşürüz’ diyor” sözleriyle olaya açıklık getirdi.

DANİMARKA’DA MANŞET

Nordsjaelland’ın Fenerbahçe karşısında aldığı tarihî galibiyet Danimarka’da büyük yankı uyandırdı. Danimarka basını geceyi “Sansasyonel” olarak tanımladı. Ekstra Bladet, Nordsjaelland, Fenerbahçe’yi ezdi geçti” manşeti atarken, B.T. “Sansasyonel galibiyet, kimse bunu tahmin etmemişti” yorumu yaptı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...