Her şey sil baştan! Fenerbahçe değişime gidiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Her şey sil baştan! Fenerbahçe değişime gidiyor

Spor Haberleri

Giresun’da aldığı darbeyle şampiyonluk rotasından sapan sarı lacivertliler bir defa daha hoca ve kadro değişimiyle yüz yüze. Belirsizliğe doğru hızlı bir gidişat var. Camia isyanda, heba edilen milyonlar ise dudak uçuklatacak cinsten...

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Şampiyonluk hasretini dindirmek üzere başladığı sezonun final haftalarında inanılmaz kayıplar yaşayan Fenerbahçe’de bildik senaryo tekrarlanacak gibi. Ligde zirve şansı iyice azalan sarı lacivertlilerin elinde tek ciddi hedef Türkiye Kupası kalmışken camiada yönetime ve teknik heyete tepki tavan yapmış durumda.

Kongre üyelerinin olağanüstü genel kurul çağrısında bulunduğu yönetim, teknik direktör Jorge Jesus konusunda henüz netlik sağlayamazken sezon sonu camiayı yeni bir tufan bekliyor.

BAŞKAN PES ETMİYOR

Giresun sonrası Jorge Jesus’la yaptığı toplantıda Portekizli teknik adamı sert bir dille eleştiren Başkan Ali Koç her şeye rağmen hocayla devam etme kararında. Ancak Jesus’un kararsızlığı devam ediyor. Yapılan son Yüksek Divan toplantısında, “Hodri meydan” diyerek koltuğu bırakmayacağını açıkça belirten Ali Koç’un sezon sonunda güven tazelemek adına olağanüstü seçim kararı alması beklenirken, teknik adam belirsizliği devam ediyor. Kalan maçların sonuçları kaosun derinliğini belirleyecek.

TEK UMUT KUPA

Trabzonspor’la oynanacak maçta alınacak muhtemel bir kötü sonucun ateşi harlayacağı Fenerbahçe’de tansiyonu bir nebze düşürecek tek gelişme Türkiye Kupası zaferi olacak. Ancak Jesus’un vedası hâlinde sarı lacivertlileri ekonomik açıdan da zorlu bir süreç bekliyor. Zira bugüne kadar her sezon hoca değiştiren, her yeni hocaya yeni takım kuran Ali Koç yönetimi bir defa daha aynı senaryoyu uygulamak zorunda kalacak. Bugüne kadar yapılan hamleler boşa çıkmıştı, yenisi nasıl olacak?

Her şey sil baştan! Fenerbahçe değişime gidiyor

OOSTERWOLDE'Yİ GÖREN VAR MI?

Devre arasında önemli takviyeler yapması beklenen Fenerbahçe, üç transfer gerçekleştirmişti. Samet Akaydin, Oosterwolde ve Emre Demir’i kadrosuna katan sarı lacivertlilerin kasasından 14,2 milyon avro para çıktı.

Bonservisine 6 milyon avro ödenen Oosterwolde, ‘kulübe transferi’ oldu. Bu sezon transfer edilen oyuncular arasında ilk on biri garantileyen tek isim olarak dikkati çeken Samet ise performansından ziyade yaptığı bireysel hatalarla ön planda oldu.

LEJYONER BECERİKSİZLİĞİ

Ali Koç döneminde 46 yabancı oyuncu transfer eden Fenerbahçe, lejyonerlerden beklediği verimi alamadı. Kim Min-Jae'den 18 milyon, Vedat Muriç’ten 17 milyon avro kazanırken elindeki Valencia, Batshuayi, Szalai, Crespo gibi oyunculardan da önemli katkılar elde etti. 

Ancak genele vurulduğunda ve bir de Galatasaray ile Beşiktaş’ın lejyonerleriyle kıyaslandığında elde koca bir hayalkırıklığı kaldı.

İŞTE HEBA EDİLEN MİLYONLAR

Fenerbahçe, Ali Koç döneminde tam 76 futbolcu transfer etti. Sarı lacivertlilerin kasasından bu oyuncuların bonservis ve kiralama bedelleri için çıkan rakam yaklaşık 145 milyon avro. Bu sadece oyuncular için ödenen bedel, tabii bir de oyunculara ödenen rakamlar var.

Sözleşmelerin ortalama iki yıllık yapıldığı düşünülürse ve özellikle lejyonerlerin yıllık ücretleri göz önünde bulundurulursa ortaya çıkacak rakamın boyutları çok daha fazla. Ancak tüm bu harcamaların getirdiği bir sportif başarı yok.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...