Hani yürek hani bilek

Düzenleyen:
Hani yürek hani bilek

SPOR Haberleri

'Tek bilek, tek yürek' kampanyası başlatan Cimbom'un dün on birinde tam 5 stoper vardı Sabri'nin golüyle öne geçen Aslan Milinkovic'in kafa vuruşuna engel olamadı, turu ateşe attı

BURHANCAN TERZİ

Tarihinin en zor dönemlerinden birini geçiren Galatasaray, dün gece belki de sezonun en kritik maçına çıktı. Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde İtalyan Lazio'yu ağırlayan sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Mustafa Denizli, ülkeyi ters köşeye yatırdı. Tecrübeli hoca, Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Mancini'yi hatırlatan bir seçimle sahaya 5’i stoper 7 defansif oyuncu sürdü. Selçuk, Sneijder, Podolski dışında tamamen savunmacılardan kurulu Galatasaray takımı 4-2-3-1 formasyonuyla Arena'nın çimlerine yerleşti. Karşılaşmanın ilk dakikalarında oyunun hakimi Lazio olurken, Donk'un pozisyon değiştirip Selçuk'un yanına yerleşmesiyle Cimbom hareketlendi. Bekler Carole ve Denayer'in de bindirmeleriyle Lazio'nun savunmada boşluklar oluşturmasını sağlayan sarı-kırmızılılar, 12'de Sabri'nin ayağından golü buldu. Selçuk, orta alandan topu savunmanın arkasına yolladı. Doğru koşu yapan Donk da sağındaki Sabri'yi gördü. Tecrübeli isim net bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.
Muslera olmasa!...
Golden sonraki 5 dakikalık bölümde baskı kuran Galatasaray oyundan çabuk düştü. İtalyanlar özellikle sol çizgiyi çok iyi kullanıp olgun hücumlar gerçekleştirdi. Lazio 21'de soldan kazandığı serbest vuruş neticesinde  durumu eşitledi. Biglia'nın sert ortasına Milinkovic kafayı vurdu: 1-1. Beraberliğin ardından daha baskın olan taraf yine İtalyan temsilcisiydi. Özellikle Matri'yle tehlikle oluşturan ve kornerleri çok etkili kullanan Lazio'nun öne geçmesine Muslera engel oldu. Galatasaray ikinci yarıda da oyuna karakter koyamadı. Sneijder'in sol kanatta sıkışması sarı-kırmızılıların üreticiliğini kısıtladı. İleride çoğalmakta büyük sıkıntı çeken Cimbom, dolayısıyla uzun süre pozisyona da giremedi. Risk alınan dakikalarda da kalesinde tehlike yaşadı. 76'da Milinkovic'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. Umut ve Olcan'ın oyuna girmesi de Galatasaray'a bir artı getirmedi. Maç 1-1 sonuçlanırken Aslan turu zora soktu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...