Haas'ta koltuk değişimi... Mick Schumacher'in yerini Nico Hulkenberg geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Haas'ta koltuk değişimi... Mick Schumacher'in yerini Nico Hulkenberg geçti
SPOR Haberleri

Formula 1'de çıktığı 181 yarışta da ilk 3'e giremeyen ve organizasyon tarihinde podyuma çıkmadan en fazla yarışa katılan pilot konumundaki Nico Hulkenberg, Michael Schumacher'in oğlu Nick'in yerine Haas koltuğuna getirildi.

Formula 1 takımlarından Haas, 2023 sezonunda Mick Schumacher'in yerini Nico Hulkenberg'in alacağını açıkladı.

Alman pilot Hulkenberg, 2019'dan bu yana sadece 5 kez yedek sürücü olarak yarıştığı şampiyonada yeniden bir F1 otomobilinin direksiyonuna geçecek.

https://twitter.com/HulkHulkenberg/status/1593119079241371648

HULKENBERG'İN KARNESİ ZAYIF

F1'de çıktığı 181 yarışta da ilk 3'e giremeyen Hulkenberg, organizasyon tarihinde podyuma çıkmadan en fazla yarışa katılan pilot oldu.

Efsane Alman pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher ise 2020'de yaşadığı Formula 2 şampiyonluğunun ardından Formula 1'e adım attı. İkinci yılını geçirdiği Haas koltuğunda şampiyonadaki ilk puanlarını bu sezon alan 23 yaşındaki Alman sürücü, Büyük Britanya'da 8'inci, Avusturya'da ise 6'ncı sırayı aldı.

Hollandalı pilot Max Verstappen ve takımı Red Bull'un şampiyonluğu garantilediği 2022 Formula 1 sezonu, 18-20 Kasım'daki Abu Dabi Grand Prix'si ile sona erecek.

HAAS HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Haas F1 Takımı, NASCAR Cup Series'te bir takımın (Stewart-Haas Racing) ortağı olan Gene Haas tarafından Nisan 2014'te kurulan bir Amerikan Formula 1 yarış takımıdır. Ekip başlangıçta 2015 sezonunun başlangıcında Formula 1'e katılacaklardı ancak daha sonra katılma 2016 sezonu olarak değiştirdiler.

Takımın ana merkezi Kannapolis,Kuzey Carolina'dadır.

Haas'ta koltuk değişimi... Mick Schumacher'in yerini Nico Hulkenberg geçti

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...