Geçen sezonun fırtınasına ulaşılamıyor! Trabzonspor'da ne değişti?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Geçen sezonun fırtınasına ulaşılamıyor! Trabzonspor'da ne değişti?

SPOR Haberleri

Bordo mavili camia, Abdullah Avcı’nın “Ne yapsak olmuyor, büyük organizasyona ihtiyaç var” söylemine “Daha yeni uzak ara fark atıp şampiyon olduk. Birkaç oyuncu dışında ne değişti?” diye soruyor.

Trabzonspor’da neler oluyor? Soru çok, tam olarak cevap ise yok. Geçen sezonun uzak ara şampiyonluğa koşan ve sonra mutlu sona ulaşan takımına kısa sürede ne oldu? Asıl soru bu? Nwakaeme ve Cornelius dışında as takımda taşlar fazla yerinden oynamazken gelinen tablo sorgulanır oldu. Ki Abdullah Avcı’nın takıma yaşattığı ilkler ve rekorlar düşünülürse şu anki görüntü ciddi anlamda eleştiri alıyor. Futbolun 1 numaralı sorumlusu Abdullah Avcı da istikrarsız gidişata çözüm aradığını söylüyor.

AVCI DA SORGULANIYOR

Camiada kabul görmeyen olay ise Avcı’nın “Birkaç transferle olacak iş değil. Ne yapsak olmuyor. Büyük organizasyona ihtiyaç var” söylemi. Çünkü bordo mavili taraftarlar da “Daha 6-7 ay önce bu takım şampiyon oldu. Hem de rakiplerine fark atarak. O zaman büyük organizasyona ihtiyaç yoktu şimdi mi oldu?” diye soruyor. Geçen sezon 38 maçta 3 yenilgi alan son şampiyonun bu sezon 20 maçta 5 mağlubiyet görmesi saha dışından çok teknik anlamda da sorgulamayı beraberinde getiriyor.

GEÇEN SEZONA GÖRE BU KADAR FARK NORMAL DEĞİL

Trabzonspor geçen sezon ligin 20 maçlık bölümünde 49 puan elde ederken, bu sezon aynı dönemde 35 puanda kaldı. Geçen sezonun lider takımı şu anda 6’ncı sırada bulunuyor. Kale konusunda da çöküş var. Aynı dönem bazında geçen sezona göre takım 6 gol daha az atıp 13 gol daha fazla yedi (37-31 attığı ve 14-27 yediği).

10 MAÇLIK KARNE: DEPLASMANDA SADECE 11 PUAN

“Bize her yer Trabzonspor” söylemi bu sezon için geçerli değil. Lider Galatasaray’ın 13 puan gerisinde kalan bordo mavililer bu sezon dış sahadaki puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında yara aldı. İç sahada 10 maçta 24 puan toplayan Karadeniz ekibi, 120 gündür kazanamadığı dış sahada 10 maçta 11 puan elde edebildi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...