Galatasaray Okan Buruk'u bırakmıyor

- Güncelleme:
Galatasaray Okan Buruk'u bırakmıyor

Spor Haberleri

Sezon başında şiddetli şekilde eleştirildiği dönemde Buruk’a sahip çıkan başkan Özbek, şampiyonluk sonrasında da başarılı hocaya “Anca beraber kanca beraber. Uzun yıllar birlikteyiz!” dedi

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Ankaragücü’nü yenerek 23. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray zorlu bir sürecin ardından mutlu sona ulaştı. Yönetimden, kadrosuna, teknik heyetine hatta Florya ekibine kadar baştan sona değişme giren Aslan’a sezon başında pek şans verilmiyordu. Okan Buruk’un; Jorge Jesus, Abdullah Avcı ve sonradan göreve başlayan Şenol Güneş gibi kurt hocalar arasında yetersiz kalacağı görüşü hâkimdi. Ligin ilk haftalarında zoraki son dakikalarda alınan galibiyetlerden sonra eleştirilerin dozu da arttı. 

ÖZBEK SAHİP ÇIKTI

Sarı kırmızılı camiada Okan Buruk ile yolların ayrılması gerektiği fikri yüksek sesle konuşulurken başkan Dursun Özbek “Hoca’mıza güveniyoruz ve sonuna kadar arkasındayız” diyerek çatlak sesleri susturdu. Bu söylemin lafta kalmadığı da Florya’da takıma, diğer mecralarda da camiaya da net bir şekilde gösterildi. Buruk’la el ele verip nokta transferlerle takımı donatan Erden Timur ile Okan Buruk’un adını ilk ortaya atan ikinci başkan Metin Öztürk de şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. 

YILLIK 25 MİLYON LİRA

Şimdi sarı kırmızılı yönetim, Okan Buruk’la dört yıllık sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. Şampiyonluk sonrasında Buruk’la görüşen Özbek “Anca beraber, kanca beraber. Uzun yıllar birlikteyiz” dedi. Buruk da daha sözleşme şartlarını konuşmadan kabul etti. Bu sezon için 17 milyon lira alan Buruk, opsiyonun devreye girmesi durumunda 20 milyon lira kazanacaktı. Ancak yönetim, opsiyon maddesini devreden çıkaracak ve Buruk’la yıllık 25 milyon liradan 3+1 yıllık yeni sözleşme imzalayacak. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...