Galatasaray Beşiktaş maçı özet ve golleri (GS-BJK sonucu)

Galatasaray Beşiktaş maçı özet ve golleri (GS-BJK sonucu)

SPOR Haberleri

Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Galatasaray Beşiktaş maçı geniş özeti, golü ve detaylı analizi burada. İşte BJK GS derbisi özeti.

Süper Lig'in 22. hafta mücade lesinde oynanan derbi maçta Galata saray, sahası nda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Galatasaray Beşiktaş maçı geniş özeti, golü ve detaylı analizi burada. Galat asaray Beşiktaş maçı özeti izle. Galatas aray Beşiktaş maçı golleri izle.Galatasaray Beşiktaş maçı ve dahası turkiyegazetesi.com.tr'de

Süper derbi nefes kesti.Galatasaray Beşiktaş maçı özeti izle. Galatasaray Beşiktaş maçı golleri izle.G alatasaray Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Spor Toto Süper Lig'in 22. haftas ında Galatasaray, Beşiktaş'ı konuk etti. Şampiy onluk yarışını yakından ilgilendiren dev derbiyi Galatasaray 1-0 kazandı. Sarı-Kırmızıl ıların golünü Selçuk İnan penaltıdan kaydetti. Galatasaray bu galibiyet ile puanını 44'e yükseltirken, Beşiktaş 41 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig 22. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi nefes kesen bir mücadeleye sahne olurken 90 dakika sonunda gülen taraf 1-0'lık skorlaev sahibi Galatasaray oldu.

Türk Telekom Arena'da oynanan 2014'ün ilk derbisinde Beşiktaşlı Dany 38. dakikada yaptığı müdahaleyle penaltıya sebebiyet verirken topun başına geçen Selçuk İnan, kaleci Tolga Zengin'i ters köşeye yatırdı ve maçtaki tek gole imza attı. Beşiktaş'ta Hugo Almeida net fırsatlardan eli boş dönerken kaleci Fernando Muslera'nın başarılı kurtarışları Galatasaray'a hayat verdi.

Öte yandan Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin devre arasında gözündeki rahatsızlık nedeniyle oyundan çıkarken yedek kaleci Cenk Gönen de maçın son anlarında yaşadığı sakatlık nedeniyle saha içerisinde yaklaşık 5 dakika tedavi gördü.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 44'e yükseltirken maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü. Beşiktaş ise 42 puanda kaldı.Siyah beyazlılar gelecek hafta sahasında Antalyaspor'u ağırlarken Galatasaray deplasmanda Rizespor'a konuk olacak.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ile karşılaşıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki karşılaşmada nbsp; İLK YARI sona erdi.Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ile karşılaşıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki karşılaşmada şu anda İKİNCİ YARI oynandı.

G.Saray'ı her maça farklı 11 ile çıkaran Teknik Direktör Roberto Mancini geleneği bozmadı. Geçtiğimiz hafta oynanan Antalya maçında berabere kalan sarı-kırmızılılarda yapılan defans hatalarına çok sinirlenen İtalyan çalıştırıcı sağ beke Veysel'i, stopere de Hakan Balta'yı koydu. Sabri ve Burdisso 18 kişilik kadroda yer almadı.

ARENA'daki dev derbi öncesi iki eski Chelseali Didier Drogba ile Gökhan Töre maç öncesi hasret giderdi. Maviler'in efsane ismi Drogba ile 2009-11 yılları arası Chelsea altyapısında oynadığı için tanışan ikili maç öncesi oldukça sıcak kareler verdi.
G.Saray'da önceki gün yapılan antrenmanda takım arkadaşlarından ve hocalarından övgü alan Drogba formaşı son anda kaptı. Tecrübeli oyuncunun antrenmanda attığı goller sonrası Teknik Direktör Roberto Mancini'nin özel olarak tebrik etmesi Fildişili oyuncuyu adeta ateşledi.

DERBİYE özel koreografi hazırlayan sarı kırmızılı taraftarlar kale arkası tribününde, Amerikan Hastanesi'nde tedavi gören ezeli rakiplerinin onursal başkanını da unutmayarak, "Geçmiş olsun Süleyman Seba" pankartı açtı.

Antalya maçının faturası defansa çıktı
Ligde son oynadığı maçta 5 maç sonra kaleisnde 2 gol birden görmenin faturasını Mancini defans hattına kesti. Burdisso'yu kadroya bile almayan İtalyan teknik adam sakatlıktan yeni çıkan Hakan Balta'ya defansın göbeğinde şans veriken bir diğer fatura da Sabri'ye çıktı. Reis'in yerine de yeni transferlerden Veysel ilk 11'de şans buldu. Ayrıca ilk 11'de 5 ybancı ile maça başlayan Mancini cankurtaran olarak Hajrovic'i yedek kulübesinde hazır tuttu.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki yılın ilk derbisinde takımların son dönemde aralarında oynadıkları karşılaşmalarda ilk golü attıkları lig derbilerini kaybetmedi. Sezonun ilk yarısında olaylar nedeniyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 15 maçtan 12'sinde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı.

nbsp;Maç: Galatasaray - Beşiktaş
Yer: Ali Sami Yen SK Türk Telekom Arena
Tarih: 22.02.2014 Saat: 19.00
Yayın: Lig TV (Canlı)

Galatasaray
Fernando Muslera, Veysel Sarı, Hakan Balta, Semih Kaya, Alex Telles, Ceyhun Gülselam, Felipe Melo, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Didier Drogba

Yedekler
Aykut Erçetin, Gökhan Zan, Sabri Sarıoğlu, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Izet Hajrovic, Umut Bulut

Beşiktaş
Tolga Zengin, Necip Uysal, Dany Nounkeu, Pedro Franco, Ramon Motta, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Hugo Almeida

nbsp;Yedekler
Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Manuel Fernandes, Kerim Frei, Ömer Şişmanoğlu
nbsp;Sarı Kart
Dk.37 Dany Nounkeu (Beşiktaş)
Gol
Dk.38 Selçuk İnan (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI
0' Maça Beşiktaş başladı.
3' Olcay sağ kanattan ceza sahasına girdi, içeriye çevirmek istediği top Muslera'da kaldı.
4' Melo'nun uzun pasında Drogba topu kale önüne indirdi ama Tolga zamanında çıkarak Sneijder'den önce topu kontrol etti.
10' Telles'in savunmanın arkasına uzun pasında Burak topu kontrol etti ama daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı havada ofsayt.
15' Sneijder orta alandan serbest vuruşu kullandı, arka direğe ortasında Drogba'nın indirdiği topu Veli kafa ile uzaklaştırdı.
18' Telles sol kanattan çalımla ceza sahasına girdi, sert şutunda top az farkla auta çıktı.
20' Veli'nin savunmanın arkasına uzun pasında Almeida'nın sol çaprazdan sert şutunda top az farkla auta çıktı.
25' Oğuzhan sol çaprazdan ceza sahasına yöneldi, pasında Olcay topla buluştu şutunda savunmayada çapran top Muslera'da kaldı.
29' Sneijder sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, kale önüne ortasında Melo'dan önce Tolga çıkarak topu kontrol etti.
33' Selçuk'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında Drogba'dan önce Burak kafayla dokununca top yandan auta çıktı.
34' Drobga sol çaprazdan çok sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı.
37' PENALTI..... Veysel sağ kanattan rakiplerinden sıyrıldı, Dany'nin müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.
37' Beşiktaş'ta Dany Nounkeu sarı kart gördü.
38' GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! SELÇUK İNAN..... Penaltı vuruşunu kullanan Selçuk topu ağlara gönderdi. 1 - 0 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
40' Gökhan sol kanattan serbest vuruşu kullandı, Almedia'nın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
44' Maçın 4. hakemi 1 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...
45'+1 İlk yarı Galatasaray'ın 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI
46' İkinci yarıya Galatasaray başladı.
46' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Tolga Zengin yerine Cenk Gönen oyuna girdi.
47' Drogba'nın geri pasında top Olcay'da kaldı bekletmeden pasında Almeida'nın sol çaprazdan Muslera ile karşı karşıya vuruşunda top Muslera'dan sekerek kornere çıktı.
51' Sneijder korneri Burak ile paslaşarak kullandı, arka direğe ortasında Drogba'nın indirdiği topu Melo'dan önce savunma uzaklaştırdı.
52' Galatasaray'da Ceyhun Gülselam sarı kart gördü.
55' Gökhan'ın sağ kanattan yerden ortasında Almeida penaltı noktasında topla buluştu, dönüp vuruşunda top üstten auta çıktı.
66' Beşiktaş savunmasının kaptırdığı top Burak'ta kaldı, sol çaprazdan sert şutunda top üstten auta çıktı.
68' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Olcay Şahan yerine Manuel Fernandes nbsp; oyuna girdi.
68' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Ceyhun Gülselam yerine Yekta Kurtuluş oyuna girdi.
70' Beşiktaş'ta Veli Kavlak sarı kart gördü.
72' Sneijder sol çaprazdan serbest vuruşu kullandı, direk kaleye plasesinde Cenk topu iki hamlede kontrol etti.
75' Selçuk'un uzun pasında Burak sol çarprazda topla buluştu, geriye bıraktığı topa Sneijder'in gelişine sert şutunda top Dany'den geri döndü.
79' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Oğuzhan Özyakup yerine Ömer Şişmanoğlu oyuna girdi.
81' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Wesley Sneijder yerine Gökhan Zan oyuna girdi.
84' Selçuk sağ kanattan serbest vuruşu bekletmeden kullandı, kale önüne ortasında Cenk'ten seken topu Motta son anda çizgiden topu saha içine çeldi.
84' Beşiktaş'ta Cenk Gönen bu dakikalarda sakatlandı ve maça ara verildi.
90'+1 Cenk'in tedavisi tamamlandı ve oyun tekrardan başladı.
90'+1 Maçın 4. hakemi 11 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...

MAÇIN GENİŞ ÖZET VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...