Başbakan Erdoğan: Milli iradeyi esir alamazlar

Başbakan Erdoğan: Milli iradeyi esir alamazlar

GÜNDEM Haberleri

Seçim çalışmalarına başlayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın ilk durağı Sivas oldu.

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim maratonunun açılışını, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'taki coşkulu mitingle yaptı. Nuri Demirağ Havalimanı'ndan kent meydanına kadar kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları seçim otobüsünden selamlayarak giden Erdoğan'ı alanda büyük bir kalabalık bekliyordu. Orta Asya halk türküsü 'Dombıra'dan esinlenerek hazırlanan seçim şarkısı eşliğinde vatandaşları selamlayan Başbakan, sözlerine önceki gün hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'e rahmet, ailesi ve Sivaslılara başsağlığı dileyerek başladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Bizi; Sivas'ın suyu, toprağı, sevdası, muhabbeti ve Sivaslı gardaşları, yiğidoları çekti. Onun için seçim startını Sivas'ta veriyoruz. Neden? Sivas, istikbalimizin, istiklalimizin en önemli başlangıç noktası. AK Parti'yi kurarken Sivaslı bir ozanın dizelerini kendimize ölçü olarak aldık: Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece… Büyük Türkiye yolculuğuna bu aşkla, sevdayla çıktık.

SON MANŞETİ SİZ ATACAKSINIZ


1919'da Gazi Mustafa Kemal Sivas kong-resini topladı. O kongre kurtuluş savaşımızın yolunu açtığı kadar cumhuriyetimizin de geleceğini şekillendirdi. 1919'da 'Vatan bütündür. Her tür yabancı işgal ve müdahaleye karşı millet kendisini topyekun savunacak ve direnecektir. Manda ve himaye kabul edilemez' dendi.

95 yıl sonra biz de o ilkeleri tekrarlıyoruz. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper eder, gereken cevabı veririz. Ne düşmana, ne içerideki haine eyvallah ederiz. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni, demokrasiyi, milli iradeyi teslim alma hevesine kapılmasın. O kirli eller asla hedefine ulaşamayacak. Milli iradeyi teslim alma hevesleri inşallah 30 Mart ve sonrasında kursaklarda kalacak. 30 Mart'ta son sözü bir kez daha millet söyleyecek, siz söyleyeceksiniz. Son manşeti siz atacaksınız.

Dünyadaki en önemli hava savunma sistemlerinden HİK uçağını TSK'ya teslim ettik. Ülkemizin dört bir tarafını Barış Kartalları ile güvence altına alacağız. İstanbul Boğazı'na bir köprü hayalini Sivaslı Bilim insanı Nuri Demirağ kurmuş. Planları hazırlamış. O zamanki CHP zihniyeti planları, projeleri yok etmişti. Bu CHP var ya, dikili bir ağacı yok. 3. Köprüyü yapmaya başladık, hoplamaya başladılar. Yapacağız be.

BU ZAT SİZE LAYIK DEĞİL


MHP'nin başındaki zat geçen gün diyor ki; 'Başbakan hiçbir yerde gezmeyi bilmez, hep havada dolaşıyor.' Sonra edep dışı bir ifade kullanıyor. Beni kulağımdan tutup getirecekmiş. Bu nasıl edep? Ey benim MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, bu zat size layık değil. Çünkü bunların devlet, millet, bayrak dertleri yok. CHP'nin gündeminde ne var? MHP'nin gündeminde ne var? Onların gündeminde sadece dedikodu, iftira, itham var. Paralel örgütün önlerine attığı kırıntılarla, telefon dinlemeleriyle idare ediyorlar.

Bir başbakanın eşiyle, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl insanlık? Plazalardan atılan manşetlerle birlikte yürüyorlar. Onlar paralel örgüte, manşetlere, malum işveren örgütüne vagon oluyor.
Günlerdir koro halinde hükümetin internete sansür getirdiğini iddia ediyorlar. 4 yıl önce CHP Genel Başkanı'yla ilgili görüntü yayınladılar. Çabalarımıza rağmen bu bahaneyle görevden uzaklaştırdılar. İşte bu kayıtlarla CHP'yi, MHP'yi esir aldılar. Şimdi de aynı saldırıyı bize yapmaya çalışıyorlar. Ses kayıtlarıyla sandığı esir almaya çalışıyorlar. nbsp; Paralel yapının yapmadığı yok. İş adamlarına, akademisyenlere, güvenlik güçlerimize şantaj yaparlar, yapıyorlar. Ellerinden gelse bana da yapacaklar. Böceği yerleştirdiler ama bir şey bulamadılar. Ey paralel yapı ve başındakiler, istediğiniz kadar beddua edin. Yurtlarda yavruları bedduaya kaldırıyorlar. Bu ne zillettir, bu nerelere düşüştür.

BUNLAR VAMPİR


Sokakları ateşe verdiler, yıktılar yaktılar, hakaret ettiler, yetmedi, camilerimize saldırdılar. 6 aylık bebeğiyle yürüyen başörtülü hanım kardeşimize saldırdılar. Adli rapor ortada, her şey ortada. Ama biz sabrediyoruz. Hak tecelli edecek.
Çıkıyor MHP'nin başındaki beyefendi, aile, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Ama biz bunu biliriz. Diyor ki 'Türk'ün örfünde kadına el uzatmak yoktur.' Sen zaten gezicilerle beraber hareket ettin. Bunu geziciler yaptılar. Kime yaptılar? O başörtülü bacımıza yaptılar.
Birileri medyaya, köşe yazarlarına, gazetecilere, CHP'ye, MHP'ye talimat verdi. Koro halinde Kabataş'taki kızımızı bir kez daha linç etmeye çalışıyorlar. Unutmayın 17 Aralık, Gezi'nin devamıdır. Büyük Türkiye'yi, Milli bankamızı, MİT'i, küresel projelerimizi hedef aldılar. Milli birlik ve kardeşlik sürecini hedef aldılar. 1 yıldır kahramanlar diyarı Sivas'a ayyıldızlı tabutlarda yeni şehitler geliyor mu? İşte bundan çok ciddi rahatsızlar. Çünkü bunlar kandan beslenen vampirler, vampir."
Konuşmasının ardından günün ikinci mitingi için Yozgat'a geçen Başbakan Erdoğan, buradaki konuşmasında ise dershaneleri kaldırmakta kararlı olduklarını vurguladı. "Devletin okulları var mı, var. Öyleyse dershane niye? Vatandaşı meta olarak gördüler, sürekli söğüşlediler" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Büyük rant vardı, yılda 1 milyar dolar. Bu kaybedilir mi? Tabii bu adımlar atıldı. Dershaneleri kapatacağız. Hafta sonlarında da yavrularımıza istedikleri takdirde ücretsiz olarak okullarında kursları da vereceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...