Lidere selam dur! Galatasaray Alanyaspor deplasmanında zorlanmadı

- Güncelleme:
Lidere selam dur! Galatasaray Alanyaspor deplasmanında zorlanmadı

Spor Haberleri

Okan Buruk’un takımı Süper Lig’de adım adım mutlu sona yürüyor. Aslan Abdülkerim, İcardi, Mertens ve Rashica’nın golleriyle âdeta güle oynaya kazandı. Alanya’nın tek sayısı Efecan’dan (pen.) geldi.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Kalan maçlarını kayıpsız geçerek şampiyon olmanın hesabını yapan Galatasaray, zorlu Alanya engelini de farklı geçti: 4-1. Kayseri karşısında 6-0 kazanan takımı koruyan sarı kırmızılıların karşısında, Ersun Yanal ile yeniden kendine gelmek isteyen Alanyaspor vardı. Akdeniz ekibi geride kapanıp, hızlı hücumlarla şans bulmayı istedi. İlk yarıda tempo yapmakta zorlanan Aslan’da İcardi çok kritik bir dakikada takımını bir kez daha öne geçirdi. İkinci devrede de goller bulan Cimbom zoru, kolaya çevirip 3 puanı kopardı.

İCARDİ KALİTESİ

İlk tehlike Aslan’dan geldi. Rashica ceza sahasında boş olan Mertens’i gördü, ancak köşeye vuruşu yavaş olunca top kalecide kaldı. Sarı kırmızılılarda 14’te kazanılan serbest vuruşu Kerem içeri kesti, topa iyi hareketlenen Abdülkerim takımını öne geçirdi: 1-0. 17’de Boey’in, Yusuf’a yaptığı hamle sonrası Alanya’nın kazandığı penaltıyı Efecan değerlendirdi: 1-1. 42’de Mertens’in ortasına bekletmeden vuran İcardi, Aslan’ı tekrar öne taşıdı: 2-1.

DİRENCİNİ KIRDI

İlk devrenin son dakikalarında skor üstünlüğünü bulan Galatasaray, ikinci yarıya da golle başlayıp rakibinin tüm direncini kırdı. 48’de Mertens ceza sahasının hemen önünden yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu: 3-1. 63’te Adekugbe sol çizgi üzerinde yerden ortaladı. Alanya savunmasını geçen topu arka direkte Rashica filelere yolladı: 4-1. Runarsson 82’de Torriera’nın vuruşunu çataldan çelmeyi başardı ve mücadele 4-1 bitti.

YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK

G.Saray’ın çalıştırıcısı Okan Buruk, “Hücumda iyi şeyler yaptık. Oyuncularım iki maçta 10 gol attı. Taraftarımızla birlikte büyüyoruz. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur” dedi. Buruk, devre arasında adalesinde sertleşme olan ve tedbir amaçlı oyundan alınan İcardi için de, “MR’ı çekilecek. Önemli bir sakatlık beklemiyoruz” sözlerini kullandı. G.Saray’da Barış Alper cezalı duruma düştü.

G.SARAY MAÇI ÖNCESİ SIKINTILI

Hafta sonu oynayacağı G.Saray maçı öncesi Karagümrük’te kaleci Batuhan Şen dünkü maçta sakatlandı, yerine giren Viviano da sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Takımda Shukurov da cezalı. Bu arada dün penaltı kullanmak isteyen Diagne kendisine izin vermeyen teknik direktörü Pirlo ile tartıştı.

ALANYA’YI DA DEVİRDİ

G.Saray, Alanyaspor galibiyetiyle birlikte bu sezon ligde karşılaştığı bütün takımları en az bir maçta mağlup etmiş oldu. Bu arada sarı kırmızılı takım ligde son üç maçta 12 gol atarken kalesinde sadece bir gol gördü. İşte o maçlar: G.Saray-A. Demir: 2-0, G.Saray-Kayseri: 6-0, Alanya-G.Saray: 1-4.

KEREM: ONLAR ÇEKİNİYOR

G.Saray’da Kerem Aktürkoğlu, “Biz lideriz. Lider devam ediyoruz. Kazandığımız sürece çekineceğimiz bir şey yok. Rakibimiz bizden çekiniyor. O yüzden kazanmaya devam ediyoruz çok şükür. Yoğun bir fikstür var. Gayet güzel gidiyor her şey. Hepimiz şampiyonluğu istiyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...